Няколко думи за учебния лагер на МТБ-БГ в Пампорово

След като четири дни трамбовахме прашните трасета в Пампорово, след като започнахме и се разделихме с усмивки на лице, може и с някоя синина или ожулване тук-там, но без сериозни контузии и неприятни преживявания, мога да приема, че първият учебен лагер на МТБ-БГ завърши успешно. Това е информацията за хроникьорите, а за всички други просто ще кажа: БЕШЕ МНОГО ЯКО!

Разбира се, мога да говоря само от мое име, от позицията на инструктора в туй занятие, което напълно ме лишава от възможността за обективната му оценка, но въпреки това пак ще кажа: беше си много яко! 🙂 Трудно е да бъде другояче, когато си карал няколко дни в перфектни условия, в прохладно, но слънчево време, в компанията на готини хора, и когато в края си можел да направиш с колелото малко повече неща, отколкото в началото. Надявам се, че същото могат да кажат и участниците; надявам се, че макар сигурно да им е втръснало да слушат някои неща, повторението им ще се окаже майка на знанието и на все по-добри умения в карането на планински велосипед.

Затова сега, когато е ред за изказване на благодарност, на първо място благодаря на участниците в лагера! За това, че се довериха на велоучилище МТБ-БГ. За това, че имаха сериозно и отговорно отношение към занятията и упражненията. За това, че бяха готини и ведри както докато карахме, така и докато почивахме. Или обобщено – за това, че бяха идеалната група, с която човек да започне нещо такова!

Благодаря също на Лъчо Савов, състезател от клуб „Гравити“, един от най-бързите младежи в спускането тази година, задето ни показа какво означава каране на ниво експерт, което макар все още да ни изглежда недостижимо, със сигурност добави много ценни впечатления и откри някои незабелязани линии по пътеките.

Благодаря на Ram Bikes, че ми осигуриха чудесен велосипед за целите на лагера – нищо повече не мога да кажа за този Ram AM.One, освен че ми пасва идеално за всякакъв тип каране и издържа стоически някои доста сериозни спускания по трасетата в Пампорово.

Разбира се, благодаря и на Велопарк Пампорово, че бе наш домакин за този първи лагер и че предлага за всеки любител на планинското колоездене толкова много възможности за каране. С някои от тях се срещнахме едва в последния ден на лагера, но нищо – тъкмо ще имаме повод догодина да продължим!

И понеже карахме по цял ден, нямахме много време за снимки и позиране, но все пак, ако на някого му е интересно, може да разгледа една галерия с кадри, направени основно с GoPro-то:
http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/mtb-bg-bikeschool-pamporovo-bikecamp-2015

Очаквайте в бъдеще информация за още обучения на Велоучилище МТБ-БГ. Ще се видим по пътеките!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>