Чепеларски Търкала 2015 – 25-26 юли

Чепеларски Търкала  e по-вълнуващото и интересно състезание по планинско бягане и крос-кънтри колоездене. To ще се проведе на 25 и 26 юли в гр.Чепеларе. Състезанието се състои от 4 отделни, последователни, различни по трудност Търкала, които водят участниците по уникални горски пътчета и пътеки, както покрай Роженската обсерватория, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света, през връх Мечи чал и през множество други невероятни родопчански местности и великолепия.  Всички отделни Търкала имат общо начало – центъра на града, но всяко едно от тях се намира в различна посока спрямо Чепеларе.

Пълното трасе е с обща дължина 80 км, като всяко едно отделно Търкало е с приблизителна дължина 20 км. За по-голяма яснота  на търкулващите се е използвана уникална, специфична за състезанието маркировка. Тя е в  различен цвят за всяко Търкало, а маркировъчните табели оказват изминатото разстояние и степента на трудност на предстоящия участък от маршрута.

Състезанието е подходящо за всеки любител – планински бегач и колоездач, както е достатъчно интересно и предизвикателно дори и за най-сериозните професионалисти в тези спортове. Всеки участник изминава колкото Търкала реши. Съответно състезателните дистанции са 20, 40, 60 и 80 км.

Трасето е изключително приятно, благодарение на горските терени, които са преобладаващи за състезанието, а Родопите предоставят на участниците невероятни гледки и пейзажи.

Записването вече тече онлайн на сайта на състезанието. Повече информация за това може да намерите на   www.chepelarskitarkala.com/

Заедно с планинското бягане и колоездене на 26.07 се провежда и Чепеларски Търкала – състезание за хора с увреждания. Те ще мерят сили на специално подготвено трасе в центъра на гр. Чепеларе.

За да тествате трасето, заповядайте след 15 юли в Чепеларе, където можете да усетите родопската атмосфера и да потренирате. Ако служебните ви ангажименти позволяват дистанционна работа чрез компютър, заповядайте в „OfficeInTheWoods.com Чепеларе“ – временно споделено работно пространство, където всеки може да работи в подходяща работна среда извън офиса си и едновременно с това да тренира –  част от инициативата Летен лаптопаджийски лагер в Чепеларе“ www.coworkation.4epelare.com.

Всички приятели на планината и спорта са добре дошли да станат част от това прекрасно спортно събитие с невероятна атмосфера в сърцето на Родопите, под звуците на Родопската гайда!

Програма:

25.07.2015

20:00 Техническа конференция в бар Мечи кът, гр Чепеларе
18:00 –22:30 Раздаване на състезателни номера в Бар Мечи кът

26.07.2015

05:00 – 05:45 Раздаване на състезателни номера на площад Олимпийски

06:00 СТАРТ Колоездачи

06:30 СТАРТ Бегачи

19:00 Награждаване на победителите в двете дисциплини

24:00 Закриване на състезанието

Още информация може те да намерите тук:

www.chepelarskitarkala.com

https://www.facebook.com/Chepelarskitarkala

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>