XCO София на 19 юли 2015

На 19 юли в Южния парк на столицата отново ще се проведе състезание в дисциплината ХСО, този път организирано от Concept Creative. Ето ги подробностите за него:

Здравейте приятели! 

Имаме удоволствието да ви поканим на атрактивно велосъстезание в дисциплина крос-кънтри в Южния парк! 

Събитието ще се проведе на 19 юли, неделя и в него ще могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.

Заповядайте, за да прекараме един хубав неделен следобед в парка, а ние ви гарантираме да ви покажем някой от потайностите, които крие Южният парк…

Подготвяме ви много приятно и интересно трасе, по което неделният ден в парка може да стане наистина вълнуващ.

В състезанията могат да се включат всички желаещи, като ще бъдат разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже „Хоби“, мъже „Про“ и жени. Всеки, който иска да се включи в събитието, е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации тук – http://conceptcreative.org/bg/xco

Събитието е част от календара на Столична община и се провежда в подкрепа на кампанията „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Основната цел на XCO София е да накара повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.

Състезанието ще бъде открито на 19 юли от 12:00 ч с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията „Живот с Паркинсон“ (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните от Паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването.

Трасето за състезанието се разпростира от поляната вдясно от входа на Южния парк от страната на бул.Витоша, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно. Трасето е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят, че съществуват. В зависимост от категорията, в която участват състезателите, ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо.

Програма

18.07, Събота
17:00 – 19:00 Оглед на трасето и регистрация

19.07, Неделя
9:00 –11:00 Регистрация
9:00 –12:00 Тренировка
12:00 Откриване на състезанието
12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон
13:00 Старт детско състезание
14:00 Старт категория „Хоби“
15:30 Старт категория „Елит“
17:00 Награждаване

Събитието се провежда с подкрепата на Abbvie и Столична Община.

Ако искате и вие да се включите в събитието, можете да се свържете с нас на [email protected]