Enduro World Series 2015 – 3 кръг в Туиид Вали, Великобритания

снимка: Matt Wragg

Джъстин Лиов и Трейси Моузли спечелиха Cannondale Alpine Bikes World Enduro at TweedLove

Третият кръг от Световните ендуро серии за 2015 г. ще бъде запомнен с две неща – лудото време в Туиид вали, Шотландия и доминацията на отбора на Trek.


снимка: Matt Wragg

600-те участници се изправиха срещу почти всички възможни метеорологични условия в дните на тренировките и състезанието – като се започне от слънце, мине се през градушки и се стигне до ураганни ветрове. Именно последните наложиха и някои организационни промени, а именно – отмяна на два от етапите в неделя като мярка за безопасност. 


снимка: Matt Wragg

По-кратката състезателна програма и трудните условия обаче по никакъв начин не намалиха устрема на състезателите и при мъжете това доведе до постоянна смяна на победителите в отделните специални етапи. В края на деня обаче Джъстин Лиов (Trek Factory Racing Enduro Team) бе човекът, който оглави класирането, като за него това е първа победа в кръг от EWS. След първия състезателен ден новозеландецът беше едва на пето място във временното класиране, но невероятното му време в последния етап му донесе победата. Флориан Николаи (Rocky Mountain Urge Bp Rally Team) приключи само на 3 секудни зад него, а победителят от втория кръг Грег Калахан (Cube Action Team) остана трети.


снимка: Matt Wragg

Същата тройка оформя и челото във временното класиране на мъжете в Световните ендуро серии, като Лиов поведе с актив от 1350 точки, следван от Калахан с 1250 и Флориан Николаи с 1230.


снимка: Matt Wragg

При жените съотборничката на Лиов Трейси Моузли отново доминираше в специалните етапи, с което за пръв път в сериите видяхме победители от един и отбор и при мъжете, и при жените. Единственият етап, който Моузли не спечели, бе последният. Основната ѝ съпренчика Ан-Каролин Шасон (Ibis) остана без етапна победа, но със стабилно време за второто място, а трета остана Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team).


снимка: Matt Wragg

“Спечелих тук миналата година и в такива случаи винаги искаш да се върнеш и да победиш отново – още повече, че за мен това е „домашно“ състезание, така че определено исках да го спечеля. Надпреварата обаче е все по-оспорвана, така че в никакъв случай не можеш да очакваш просто да се появиш и да победиш“, сподели Трейси след финала и добави: “В момента настроенията в тима са наистина много добри и съм късметлийка, че имам до себе си хора като Рене Вилдхабер и Джъстин, за да тренирам с тях – разликата спрямо преди е огромна, те ме „дърпат“ на по-високо ниво наистина бързо. Със сигурност имаме печеливша комбинация.“


снимка: Matt Wragg

Резултатите го доказват повече от красноречиво, тъй като в момента Trek води във временното класиране и при мъжете, и при жените, и при отборите.

Въпреки това, или по-скоро точно заради това, едва ли някой се съмнява, че следващият кръг в Самоан, Франция, ще бъде не по-малко интересен!

Дотогава можете да гледате официалния видеоклип за третия кръг от Pinkbike:

Пълни резултати, още снимки и видеоклипове можете да видите в официалния сайт на сериите: www.enduroworldseries.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>