Очаквания преди старта на Four Peaks

Кристоф Заузер се цели в трета поредна титла | При жените се очаква битка между три фаворитки

Около две седмици остават до третото издание на Protective BIKE Four Peaks, а може би си спомняте, че в него ще има и българско участие: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2015/3136-events-world-2015-bike-four-peaks-boyko-wouter.  Преди да започнем да следим представянето на Бойко и Уоутър обаче, получих прес-съобщение от организаторите, което хвърля светлина върху очакванията към тазгодишната надпревара.

Все повече стават участниците, които имат шансове за победа, но след като Кристоф Заузер потвърди участието си, всеки от тях ще трябва на първо място да победи силния швейцарец. 39-годишният професионален ХСО и ХСМ състезател има зад гърба си три титли от Trans Germany и две от Four Peaks, така че тази година ще се опита да направи хеттрик. Нещо повече, за бронзовия медалист от Олимпийските игри през 2000 г. това ще бъде последно многоетапно състезание в професионалната му кариера, тъй като Заузер обяви, че след Световното първенство по маратон, което ще се проведе седмица след Four Peaks, ще се оттегли от активна състезателна дейност. Така че швейцарският спортист ще е силно мотивиран да спечели четиридневното състезание.

Заузер не крие предпочитанията си към многоетапните състезания: „Обичам този тип съревнование! Да спечелиш едно такова състезание е по-ценно, отколкото някое 4-часово събитие, в което участниците след това си отиват директно по домовете. За спечелването на Four Peaks трябва да си перфектен спортист. Затова съм горд с предишните си титли!“

Без съмнение обаче основният фаворит ще срещне силна съпротива от състезателите, които не по-малко от него желаят победата и имат не по-малък опит в многоетапните формати. Карл Плат и Щефан Заам от Team Bulls  винаги са сред фаворитите в многодневните маратони, независимо дали участват като двойка или соло. Добро представяне може да се очаква от още няколко силни състезатели, които може и да са встрани от прожекторите, насочени основно към дисциплината ХСО, но имат в актива си силни представяния в маратоните.

При жените миналогодишната победителка Петра Маршарт-Робайшл няма да може да участва, но завършилите на второ и трето място през 2014 г. Корнелия Хуг и Регина Гензер ще трябва да не само да се борят помежду си, но и да внимават за датчанката Зане ван Раасен.

http://bike-fourpeaks.de/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>