Разпродажба с 30 % намаление на всички обувки на Teva за колоездене в Camouflage.bg

От есента на 2012 година, благодарение на фирма „Ре-Верк БГ“ ООД, продуктите на американската марка TEVA станаха достъпни на българския пазар.

От тази пролет до изчерпване на количествата три модела велообувки на TEVA: The Links, The Links MID и Pivot са с 30 % намаление.

Историята на TEVA датира от началото на 80-те, когато Марк Тачър работил като гид по река Колорадо и запален по бързите води и планинските преходи, изобретява сандал, който е еднакво подходящ както за каяк и рафтинг, така и за времето около реката. До този момент не съществува адекватна обувка, която да изсъхва бързо, да не се изхлузва и да е достатъчно удобна, за да бъде носена дълго време. Оттогава и до днес класическите сандали на TEVA са предпочитани от всички активни хора, спечелили доверието им с удобство, качество и издръжливост.

Впоследствие TEVA започват да произвеждат и спортно/туристически обувки с отлична репутация, а преди няколко години компанията решава да навлезе и в сегмента велообувки, като го направи с модели за платформени педали, за чиято разработка и реклама привлича и някои известни спортисти от средите на стрийт и фрийрайд/слоупстайл карането, като фрийрайд звездата Джеф Леноски и Кърт Сордж – един от героите на филма “Where the Trail Ends”.

Jeff Lenosky показва на експертите на TEVA педалите на велосипеда си и те създават такава подметка, която да се интегрира с тях. Той им показва и счупения си пръст от последната му обувка, което вдъхновява хората от TEVA да добавят допълнителна защита в предната част на стъпалото. Джеф не спира до тук, показва и своите мокри, кални обувки, което води до следващата разработка – ion-mask™ технологията, която позволява на материята да отблъсква водата на молекулярно ниво. Така се ражда моделът The Links.

Тук можете да прочетете тест ревюто на Любомир Ботушаров от MTB-BG.com за TEVA The Links.

Kurt Sorge e следващият състезател, включен в разработката на обувките The Links MID. Той е и един от главните герои в зашеметяващия MTB филм “Където пътеката свършва” (“Where the Trail Ends”).  На въпроса “Как се е озовал в отбора на TEVA“, той отговаря:

“Аз съм съотборник с Jeff Lenosky (Giant), който им помогна в разработката на първата байкърска обувка на Teva – The Links, и един ден ме попита дали искам да се присъединя. Веднага започнахме с разработката на high-top обувка, която първо трябваше да проектираме, тестваме и усъвършенстваме, което си е доста вълнуващо. Питаха ни какво ни трябва, за да се случат нещата, и ни ги доставиха. Така се прави, когато искаш да направиш най-добрите продукти на пазара.”

В края на 2013 г. долетя новината, че TEVA възнамерява да спре производството на обувките за планинско колоездене и то след като бяха обявили един чисто нов и дългоочакван модел за автомати, наречен Pivot. В този момент марката тъкмо бе започнала да става позната на планинските колоездачи по света и то като качествена и реномирана, така че именно от такива хора новината бе приета с изненада и недоволство, но изглежда, че икономическата логика за собствениците на компанията (която е публична) диктува край на МТБ линията, защото началото на този процес вече започна. Ако има добра новина, тя е, че до 2015 г. продуктите на Teva ще могат да бъдат намерени тук и там, включително и в България, където миналата година вносителите направиха сериозна доставка. Това пък означава, че желаещите да притежават МТБ обувки TEVA имат последен шанс да се сдобият с такива.

За модела Pivot се срещнахме да поговорим с Jordi Bago, който миналата година участва в международното състезание Bike Cup 2014  в Пампорово.

Срещата се осъществи в магазин Камуфлаж.бг с любезното съдействие на Concept Creative.

Многократен участник в Световната купа по спускане, Жорди до миналата година бе и в байкърския отбор на TEVA. Той потвърди, че тези три модела велообувки на TEVA са много добри за фрирайдъри, но стават и за дaунхил.

Относно модела Pivot просто ще го цитираме: „Pivot е наистина най-добрата обувка за всякакъв тип каране! Тя е почти два пъти по-лека от най-леката обувка на Five Ten. За една година каране имам една единствена забележка – че леко се е протъркал жлебът, там където са болтовете, и то само в основата отпред.“

Той лично като състезател на TEVA е продал над 3000 чифта велообувки в Испания и Португалия, като е обикалял магазините. Има почти всички модели обувки, сандали и джапанки на TEVA.

Тук можете да прочетете тест ревюто на Любомир Ботушаров от MTB-BG.com за TEVA Pivot.

Обувките за планинско колоездене на TEVA можете да намерите в Camouflage.bg онлайн, както и в магазина, който се намира в София, жк. „Гоце Делчев“, ул. „Костенски водопад“ 58.

Магазинът за екипировка за професионалисти Camouflage.bg има асортимент от над 8000 артикула.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>