vívoactive – нов тип продукт от Garmin за активните хора

Като казвам нов тип продукт, правя веднага уточнението, че той е нов най-вече за мен. Някои от читателите ни вероятно вече са добре запознати с него и/или с други от серията, но аз съм от хората, които свързват марката Garmin основно с GPS технологиите, което обаче отдавна не е единствената област, в която този производител развива продуктите и услугите си. В последните години американската компания създаде множество продукти, които са по-скоро със спортна, отколкото с навигационна насоченост, макар че много от тях са базирани върху GPS технология. Точно такъв е и GPS смарт часовникът vίvoactive™.

GPS смарт часовник? Що за чудо е това? Ако трябва аз да дам определението, това е многофункционален спортен уред с формата на часовник, базиран върху GPS технология, който лесно се свързва и интегрира съм смартфон/таблет и е предназначен за хора с активен начин на живот, които искат да следят, записват и/или споделят различни свои постижения, показатели и активности. Едва ли ще сгреша, ако кажа, че освен спортно пособие, vίvoactive™ вероятно ще се превърне дори и в моден аксесоар за определени групи от хора. В случая обаче го представям именно заради спортните му функции и то не само заради наличието на колоездене сред няколкото основни вградени функции, но най-вече заради комбинацията с други спортове и особено бягане, тъй като забелязвам все повече хора (и организатори на събития) да комбинират тези две хобита.

Както се вижда от снимките, vίvoactive™ е с формата на ръчен часовник и със сигурност това е една от функциите му, но може би тя е с най-малко значение. По важното в случая е, че той може винаги да е на ръката ви, удобен за поглеждане на една или друга стойност, с бърз достъп до всички основни функции, за което заслуга има тънкият сензорен екран, чрез който менютата се управляват с докосване. Дисплеят е цветен, с висока резолюция и е видим дори под пряка слънчева светлина.

Друг важен елемент в уреда е GPS приемникът. Чрез него vίvoactive™ може да оперира напълно самостоятелно, записвайки данни за няколко приложения – колоездене, бягане, плуване, голф и обща активност. Последното ще рече, че ако искате да знаете например колко време сте ходили пеша днес, колко крачки сте направили, какво разстояние сте изминали и колко калории сте изгорили, тази функция ще ви даде отговор. В допълнение към нея има дори и т.нар. лента за неактивност, която стимулира потребителя да се раздвижи, ако не го е правил в продължение на предварително зададен интервал от време.

Разбира се, всеки по-сериозен спортист знае, че за по-точно измерване на данните са необходими не просто софтуерни алгоритми, а специализирани сензори, и vίvoactive™ може да бъде свързан безжично с такива за пулс, каданс и др., осигурявайки по този начин по-точни и надеждни резултати за хората, които се нуждаят от тях.

Третото важно нещо е възможността за свързване със смартфон, таблет или друго подобно устройство. В такъв режим vίvoactive™ се синхронизира с приложението Garmin Connect™ Mobile за запаметяване, планиране и споделяне на данните и присъединяване към онлайн предизвикателства. Освен това vίvoactive™ може да вибрира, сигнализирайки по този начин за входящо обаждане, sms, e-mail, съобщение в социална мрежа и др.

Всички основни функции и характеристики можете да видите в следващата таблица:

Както казах, за някои хора vίvoactive™ може да се превърне дори в моден аксесоар, така че многообразието от цветове е добре дошло за всеки, който иска уредът да е в тон с екипировката или с цвета на очите му.

А като завършек на статията ще кажа, че през 2015 г. ще има още поводи да си говорим за продукти на Garmin. Очаквайте скоро повече информация!

http://www.garmin.bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>