БАЙК и РЪН за Чепън 2015 – 25 април

Състезанието над Драгоман за втори път включва и бягане. Организаторите обявиха датата и името още през февруари, сега вече са ясни и подробностите:

Байк и рън за Чепън 2015 г.: Четвърто издание, част от форума „Зелени дни“

Ежегодното състезание „Байк и рън за Чепън“ тази година ще се проведе на 25 април 2015 г., като традиционно откриващо събитие от програмата на форума за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (22-24 май). Организатори са БААТ и магазини „Стената“ в партньорство с община „Драгоман“. За втори път форматът на състезанието, наред с маршрут за планинско колоездене, ще включва и част бягане. Посрещнало над 290 колоездачи и бегачи през 2014 г., тази година се очаква за състезателната програма да се регистрират близо 500 човека в двете й направления.

Велосипедистите и бегачите (мъже и жени) ще могат да премерят сили в две категории – юноши (до 18 г.) и възрастни, като могат да избират между два маршрута: 42 км и 21 км. При предварителна регистрация онлайн таксата за участие е 15 лв. и 20 лв. на място. Стартовият пункт и мястото на срещата за двете състезания е пред сградата на Община Драгоман в 8:30 ч. Началният час на бягането е в 9:30, а на велосъстезанието – в 10:30. 

Пълна информация и регистрация:
Байк – http://www.drace.bg/events/view/22
Бягане – http://www.drace.bg/events/view/23

Ограничения в степента на професионална подготвеност на състезателите няма. Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител. Контролните пунктове ще бъдат обявени на място, а наградният фонд е осигурен от магазини „Стената“ и партньори.

Байк и рън за Чепън от 2012 г. досега
Наред със задължителния спортен дух, адреналин и постиженията на участниците, за четирите години от съществуването си събитието успя да запознае стотици присъстващи с близката до София Чепън планина посредством атрактивни активности, съпътстващи състезателната програма – турове с гид сред живописната природа в региона, презентации и прожекции на екотематика и интерактивни игри за май-малките.

В този смисъл „Байк и рън за Чепън“ е не просто ежегодна среща на любителите на активния спорт сред природата и приятелите на планината. То дава възможност за обмен на емоции и идеи на широк кръг активни хора със зелено прогресивно мислене, докато същевременно изпълнява основната си цел – популяризиране велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. 

Такса за участие: 15 лв. , може да бъде заплатена в магазини СТЕНАТА или по-банков път на Одисея-ИН ООД , IBAN : BG85UNCR70001519675133, BIC: UNCRBGSF , Банка: Уникредит Булбанк. Основание за плащане – Такса Бягане за Чепън 

Таксата на място е 20 лв.

Осигурен е награден фонд от СТЕНАТА и нашите партньори!

Организатори, м-ни „Стената“ и Adventura

*Всички лица под 18 г. трябва да носят родителско разрешение – декларация / Форма на декларацията можете да изтеглите от тук: http://on.fb.me/1iEJCwI

За контакт : [email protected] , +359 88 495 6666 , +359 2 418 3068, +359 2 989 0538

Страница във Facebook: https://www.facebook.com/events/905493849482268/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>