В Италия ще се проведе първото в света състезание с електрически планински велосипеди

Bosch са основен, а Flyer представящ спонсор на първия eMTB Marathon в рамките на Ziener BIKE Festival Garda Trentino powered by Mini

Ако от многото спонсори на това събитие не сте разбрали за какво става дума, това ще е първото в света МТБ състезание с електрически велосипеди. Независимо дали ги харесвате, или не (някои дори отричат това изобщо да са велосипеди), явно броят на подобни возила в Европа вече е достатъчно голям, за да се мисли и за надпревара с тях.

Участието е позволено само с електрически велосипеди, чиято максимална скорост (при включен мотор) е 25 км/ч, а максималната мощност на двигателя е 250 вата – т.е. отговарящи на европейските изисквания за такъв тип велосипеди. Маршрутът е с дължина 28.63 км и 702 м изкачване – на мен лично даже ми се струват малко.

„Това, което много хора не знаят е, че карането с електрически велосипед в планината също е доста натоварващо, защото моторът се включва само при педалиране“, казва Клаус Флайшер, старши вицепрезидент на Bosch eBike Systems, които освен спонсори на събитието, са и производители на някои от най-разпространените системи за електрически планински велосипеди.

Посетителите на фестивала край Рива дел Гарда ще могат сами да се убедят в това, ако решат да направят пробно каране по специално подготвеното за такива тестове 10-километрово трасе, а също и да се включат в тур за е-байкове в района.  Ziener BIKE Festival Garda Trentino powered by Mini can experience the e-ride in Riva del Garda on a ten kilometres long test track exclusively reserved for e-bikes or when joining a guided tour.

Датите, на които ще се проведе фестивалът тази година, са 1-3 май, а повече информация можете да намерите тук:

http://riva.bike-festival.de (за фестивала като цяло)

http://riva.bike-festival.de/en/event-highlights/ebike.html (за състезанието с електрически велосипеди)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>