Alpinestars – акценти в колекцията за 2015 г.

Alpinestars е една от най-реномираните марки в света на мотоциклетизма, а от няколко години и в планинското колоездене и по-специално в нанадолните дисциплини като спускане, фрийрайд, 4Х. Сега компанията акцентира силно и върху ендуро/all mountain карането с няколко нови продукта в колекцията за 2015 г., които бяха представени за пръв път на изложението Евробайк 2014 и определено изглеждат обещаващо.

Конструирани да издържат на най-тежките, най-дълги и най-бързи карания, новите продукти в колекцията на Alpinestars използват повече от десетилетие проучвания, иновативни разработки и най-качествени материали, за да доставят стоки на най-високо ниво. Те са тествани във всякакви условия от професионални спортисти като Мик Хана, Мартин Содерстрьом и Анеке Беертен. За да добавят новите ендуро продукти в колекцията си, Alpinestars прибягват до още по-леки, проветриви и удобни материи, оптимизирани за повече комфорт и добро представяне при по-дълги карания, включващи педалиране и изкачвания. Ето кои са новите предложения:

EVOLUTION JACKET

Отговаряйки едновременно на нуждите от защита и хидратиране, каквито изпитват ендуро състезателите, тази лека защитна „ризница“ е проектирана с идеята за оптимизирана кройка, следваща извивките на тялото. Използвани са леки и тънки материали, включително олекотени защитни елементи, които могат да се махат. Защитното „яке“ не само включва протектор за гръбнака, но и допълнителен джоб за резервоар от хидратираща система, което би могло да премахне нуждата от раница (особено в състезателни условия). Късите ръкави не само осигуряват лекота и свобода на движенията, но позволяват и носенето на налакътници. От двете страни на гърба има и по един мрежест джоб за съхранение на разни дребни неща (напрмер енергийни блокчета). 

ALPS 2 KNEE GUARD

Второто поколение на наколенките Alps е проектирано за плътно, анатомично прилягане към крака, за да осигури пълна свобода в движението на ставата по време на каране. Въпреки че са гъвкави и леки, тези наколенки осигуряват високи нива на абсорбиране силата при удар, както и защита от надиране/срязване. Фиксирането е с велкро ленти, а вътрешната подплата осигурява приятно усещане за кожата.

DROP 2 JERSEY & SHORTS

И това е второ поколение на продукти, които са се доказали. Бидейки ендуро комплект, фокусът при Drop 2 е върху удобството и проветривостта. Платът на фланелката е лек и позволява добро охлаждане при интензивно натоварване, но е също така издръжлив на механични въздействия. Същото може да се каже и за панталоните, които имат седалищна част без шевове, отвори за проветрение и пояс с мека мрежеста подплата. Благодарение на новите ярки цветове, комплектът Drop 2 ще бъде забележим от пръв поглед.

FASTER BACKPACK

Удобна раница с протектор за гръбначния стълб, която е с обем 18 литра, включително възможност за добавяне на резервоар за вода/спортни напитки. Подсилената конструкция трябва да осигури на раницата издръжливост, гърбът по думите на производителя позволява добро проветрение, а множеството вътрешни отделения се грижат за добра подредба на вещите. 

F-LITE GLOVE

Както и останалите ендуро продукти на компанията, тези ръкавици са леки, удобни и проветриви. Доброто сцепление и удобството при хващане на кормилото са осигурени от длани, изработени от цяло парче мрежест и проветрив материал. Силиконовите апликации на пръстите гарантират сигурен контакт със спирачните лостчета, а ластичните отвори около китките прилягат добре, но без излишно стягане.

За съжаление продуктите още не са качени в сайта на производителя и цените им не са обявени, но когато това се случи, информацията ще бъде налична тук: http://www.alpinestars.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>