Медиен преглед: Телескопичен кол за седалка и други нови продукти от Marzocchi

Не е учудващо, че повечето производители на окачване вече имат свои модели телескопични колове за седалка с намаляване на височината, защото в много отношение техният принцип на действие е сходен с механизми и технологии, използвани във вилките и задните амортисьори. Не е учудващо и това, че италианският производител Marzocchi след 2-годишни разработки в тази област, показа свой подобен продукт на тазгодишното велоизложение Core Bike Show.

Някои неща, включително името на продукта, още не са обявени, но най-важните характеристики вече са ясни:
– 125 мм ход
– прецизна изработка, хидравлична система, височината може да бъде намалявана произволно в рамките на хода, не е с фиксирани позиции
– дистанционен контрол чрез жило, като са налице два варианта – за вътрешен път през рамката или за външен
– лесно откачане на жилото от кола, в случай на транспортиране или друга ситуация, налагаща това.

Освен този продукт, на същия велосипед и в същото изложение бяха забелязани и нов заден амортисьор с пневматична пружина и множество настройки, както и съответстваща на него вилка.

Повече за тези новости можете да прочетете тук:

http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/marzocchi-dropper-seatpost-350-fork-and-053-shock-first-look-43503/ (на англ. език)

http://dirtmountainbike.com/news/marzocchi-dropper-post-launched-will-cost-230.html#Yg3UREDKAoud14vB.97 (на англ. език)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>