Медиен преглед: Интервю с Андреу Лакондеги в Pinkbike

От години испанецът Андреу Лакондеги е една от най-големите звезди на фрийрайд, слоупстайл и dirt jump сцената, печелещ популярност не само с невероятното си каране, но и с яркия стил и индивидуалност извън трасетата. Богато татуиран, див, луд, безстрашен – от пръв поглед си личи, че Андреу влага изцяло душата си в карането, независимо дали се бори за медал, или просто кара за удоволствие в някой почивен ден. През 2014 г. Лакондеги спечели Red Bull Rampage – най-популярното и със сигурност едно от най-трудните фрийрад състезания в света, което е достатъчен атестат за формата и възможностите му.

Интервюто, което искам да ви представя, е взето от неговия приятел и фотограф Але ди Луло, който го познава отлично и е илюстрирал статията със страхотни снимки. По-важното е обаче, че научаваме някои интересни подробности както от ежедневието на Андреу, така и мнението му за фрийрайд сцената и за това какво той иска да се случва повече в нея. Пряко свързан с това е и проектът FEST, обединяващ неформални събития, фокусирани върху откривателството, върху все по-трудните терени, върху чистата радост от карането и вдигането на летвата върху естествени склонове, а не по изваяните слоупстайл трасета пред многохилядната публика.

http://www.pinkbike.com/news/andreu-lacondeguy-interview-2014.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>