Cross – представяне на моделите за 2015 г.

Ако човек не следи редовно и внимателно характеристиките и спецификациите на Cross, би могъл да си помисли, че в последните 2-3 години те почти не са променяли колекцията. Подобно твърдение обаче е съвсем, съвсем погрешно – ако сравня моделите за 2015 г. с тези отпреди две или три години, макар имената да са все същите, разликите са много и отразяват не само развитието в рамките на компанията, но и на пазара като цяло.

За да не звуча абстрактно, веднага започвам с един кратък обзор, засягащ само планинските велосипеди. Кратък, защото Cross ми изпратиха един документ със сериозен обем, който представлява презентация на всички техни велосипеди за 2015 г., включително градските, туристическите, спортно-туристическите и детско-юношеските. Всеки, който има желание и време да се запознае с това представяне, може да го изтегли чрез линк в края на  въведението – предупреждавам ви, че е с дължина 51 страници и снимки на всеки велосипед, така че ще ви трябва търпение и при тегленето, и при четенето. За самия производител това цялостно представяне е много важно, защото в него компанията се е опитала да опише и позиционира точно и коректно всеки модел и всяка група от модели. Впрочем, за да не говоря от тяхно име, просто ще цитирам първата страница от презентацията (в цялата статия редакционният текст на МТБ-БГ е в курсив, а текстът от Cross в стандартен шрифт):

В следващите редове ще представим всички свои велосипеди за наближаващия сезон 2015, включени в шестте основни групи, предлагани от нас на европейския пазар (TREKKING, CROSS, CITY, URBAN, MTB и JUNIOR), тъй като вече и в България има повишен интерес не само към планинските байкове, а и към останалите типове с  градско и извънградско предназначение.  На фирмения ни уебсайт http://www.crosscycle.com/ интересуващите се вероятно вече са разгледали цялата ни продуктова гама, включваща ревизирани и нови модели, както и съпътстващите всеки от тях спецификация и геометрия.  Поднесената от „сухите цифри” информация (принципно достатъчна за посветените в материята) е само техническата същност на конкретния велосипед, докато нашето желание е да запознаем възможно най-широк кръг потребители с неговите функционални характеристики, както и с някои специфични детайли, обуславящи сферата му на приложение.

Безспорно МТВ моделите, заради тяхната спортно-младежка ориентация, са най-популярни,  покривайки в значителна степен потребностите на активната аудитория, но членовете ѝ са наясно, че тези велосипеди не са с универсално предназначение, въпреки предприеманите промени по компонентите от някои, с цел адаптация към по-гладкото покритие на градската среда, в която предимно ги ползват. Този „road tuning” обаче не може да промени основната характеристика на планинския байк, а именно спортната ергономия за позата на ездача, обусловена от геометрията на рамката, явяваща се основен носител на останалите компоненти. Различните типове велосипеди лесно се отличават визуално по  оборудването си, но невидимите разлики са конкретно в позицията на тялото, съприкосновяващо се с велосипеда в трите основни точки –кормило, седалка и педали. Именно отстоянията  на „работните зони” в този триъгълник определят типовете рамки според тяхното функционално предназначение. Колкото по-спортно ориентиран е велосипедът, толкова по-разтегнат в дължина е предният триъгълник на рамката, осигурявайки по-приведена поза на ездача с цел оптимална реализация на енергията при педалиране, което за комфортна езда по равен терен е вече неудобно и излишно натоварващо ръцете и гръбнака на ползващия го за „лежерно” придвижване.

Споделяме тези редове не защото те са нещо ново за потребителите, а защото сякаш нямат необходимата тежест при избора им на тип велосипед за основните си нужди, водещ  до неосъзнато разочарование от колоезденето. У нас (все още) е масова практика придобиването на планински велосипед от нисък или среден клас и последващото му използване в условия,  нехарактерни за него, поради битуващото мнение, че е с универсално предназначение  и по-солидно подготвен за лошата инфраструктура на градовете.  Основополагащ за сигурността и удоволствието е правилният избор на тип велосипед, а също оптимален размер на рамката му за конкретният ездач и това не зависи от цената, принципно определяща се от различните ценови нива на основните компоненти, характеризиращи съответния клас на продукта.

Основната причина, като европейски производител с дългогодишен опит в бранша, да предлагаме различни ценово ориентирани продукти за основните типове, е именно желанието ни да дадем възможност на всеки желаещ  да избере подходящия за себе си велосипед, според своя собствен бюджет и специфичните си функционални потребности.

Като медия за планинско колоездене, тук ще поднеса само информацията за МТБ моделите, но ако ви интересуват и останалите, има какво да се види сред тях. В крайна сметка, ако сте чели статията за фабриката на Cross, знаете добре, че голям процент от цялостната продукция на завода за износ се състои именно от градски/спортни/туристически велосипеди и е логично компанията да има солидно ноу-хау по отношение на тези видове. Интересен е и електрическия градски велосипед Elegra. Цялата презентация можете да изтеглите тук:

Cross – представяне на моделите за 2015 г. (PDF)

От цитираното въведение стават ясни няколко неща, които ще повторя, за да няма обърквания. На първо място, в следващите редове и снимки моделите на Cross ще бъдат представени точно по начина, по който са оформени в изпратената от тях презентация. Това означава, че няма да има таблици със спецификации и геометрия – тези данни, които безспорно са важни за всеки бъдещ собственик, можете да намерите в сайта на производителя: http://www.crosscycle.com/. Представянето ще е предимно описателно и визуално, доколкото в статията тук има и допълнителни снимки на различни детайли за всеки модел.

Преди да ви оставя „в ръцете“ на Cross обаче, искам и аз да направя няколко обобщаващи коментара за колекцията им, които вероятно ще ви пренесат по-лесно към следващите описания. Ще започна с това, че групирането на моделите в колекцията малко се е променило в последните 1-2 години. Ако преди имаше например модел Grip с три нива на оборудване, сега за всяко ниво на оборудване има отделен модел, а в неговите рамки има един или повече варианти от гледна точка размера на колелата. Единственото изключение е линията GRX, при която се запазва номерацията според оборудването – GRX 9  е най-скъпият, GRX 7 е с най-ниска цена. Като стана дума за размерите на колелата, Cross отдавна ползват и трите размера, като за 26″ може да се каже, че почти е отпаднал от производство, но все пак има един модел и с такива колела – GRX 7.

Макар да запазват имената на отдавна познати модели, Cross са направили немалко промени в тях, включително и в рамките. Това се отнася и за Euphoria, и за Grip, и за GRX. В презентацията тези промени са застъпени, но аз искам да обърна внимание на геометрията, която при новото поколение рамки е с по-дълга горна тръба от преди, което отразява и общите тенденции при планинските велосипеди. Това удължаване обаче в никакъв случай не е доведено до някакви крайности – тъкмо обратното, струва ми се, че при повечето модели рамките остават малко по-къси от общия „тренд“, което за много хора с настройка към по-любителско и спокойно каране може да е предимство.

След тези (немалко) встъпителни бележки, продължавам с информацията за МТБ моделите, предоставена директно от Cross, която публикувам дословно:

МТВ

Този тип велосипеди, имащ множество разновидности, е предназначен основно за планински и пресечен терен. Общата визия се характеризира предимно от предно или двойно окачване на подсилените рамки и балонните гуми с изразен „оф-роуд” протектор. Геометрията и различните видове окачване според тяхната кинематична схема и параметри варират спрямо конкретните, предимно състезателни дисциплини, за които са проектирани байковете, но класическия планински велосипед е с твърда рамка и амортисьорна вилка, предлагайки оптимално съотношение между общо тегло и „боеспособност”. Всички предлагани от нас модели са в тази категория, тъй като предпочитаме да се фокусираме върху  вграждането на компоненти от висок и среден клас, осигурявайки солидно качество на крайните продукти в съответните ценови сегменти и давайки възможност на доста широк кръг спортуващи ентусиасти и състезатели да се докоснат до чудесната ни природа и съпътстващите планинското колоездене емоции. Така наречените Hardtail MTB също имат своите специфични разновидности, но най-разпространената е „крос кънтри” тип, заради гарантирано високата ефективност при педалиране, благодарение геометрията на твърдата рамка и обикновено „заключващата” се вилка. Характерен за ХС е умерено „разтегнатият” по хоризонталата преден триъгълник, даващ, от една страна, възможност за по-динамична поза на ездача, способстваща „катеренето” и позволяващ монтиране на по-къса кормилна лапа, оптимизирайки управляемостта на байка, а от друга, осигуряващ поносими общи габарити с цел маневреност и  изнасяне назад на тялото (и съответно центъра на тежестта) при стръмни спускания. В последните години планинският велосипед претърпя и още едно сегментиране, като към класическият МТВ с 26-цолови колела бяха добавени и два нови типоразмера, първоначално 29”, а вече втори сезон модерният, междинен 27,5”, популярен и като 650В. Тази „колесна” еволюция бе добре приета от потребителите не само поради общата антропометричната акселерация на населението в глобален мащаб, а и основно заради повишените „газещи” свойства на гумите с увеличен външен диаметър. Това неминуемо води до леко увеличение в разстоянието между осите и съответното удължаване на рамките, което не би било подходящо за доста ниските ездачи, а за да удовлетворим и подрастващите, не сме зачеркнали напълно байковете с 26-цолов размер от нашето портфолио.

На първо място в тази група е позициониран моделът BIG FOOT 29”. Той е добре познат с характерната си алуминиева рамка, ползваща хидро-формовани, двойно изтънени тръби, с трапецовидно сечение, а долната и със специфичната си S-образна конфигурация. Адекватно на високия клас рамка бе и цялостното оборудване, доставило на мнозина истинско удоволствие, а на някои от тях и редица призови позиции в немалко състезания по трасета от най-различен характер и степен на трудност.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/big-foot-29{/gallery}

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 45 см : 13,5 кг   Цена:  1859 лв. с ДДС

За следващият сезон обаче „Голямата стъпка” се изкачва  още по-високо в йерархичната стълбица на компонентите, предлагайки на новите си притежатели достатъчно „боеспособна” спецификация, удържана в разумен ценови диапазон. Скоростната система отново е с 30 предавки, но SHIMANO DEORE + заден дерайльор ХТ, както и всички периферни възли, включително комплектът хидравлични дискови спирачки. Профилът на каплите, естествено, е двойностенен, алуминиев, а върху него са обути леки балонни гуми с оякчен каркас и добре изразен оф-роуд протектор. Вилката е с обща въздушна камера, регулираща правия и обратния ход  (редуциращи като цяло теглото ѝ), а също и изнесена на кормилото дистанционна команда за заключване на хода при необходимост. Седалката е достатъчно комфортна, но лека, с цветни апликации, хармониращи с общия колорит на велосипеда. Допълнителни цветни акценти са и оранжево анодизираните спейсъри, страничните стяги за ръкохватките на кормилото и седалковото колче, и др. В този цвят е и основната част от цялостно обновената графика на рамката и заедно с нея солидно защитена от високоустойчив полиестерен матов лак. Като цяло чудесна „бойна машина“ с доста високи експлоатационни характеристики , готова за всякакви теренни предизвикателства.


Моделът EUPHORIA, също е миналогодишен познайник, но за новия сезон ще бъде достъпен в два типоразмера –  29” и 27,5”, давайки избор на ездачите относно общата геометрия и колесната големина на байковете.

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 48 см : 13,9 кг  Цена: 1429 лв. с ДДС

Двете версии са с идентични спецификации (освен цветово хармониращите за всеки спортни седалки), а разликите са само в някои от размерите на основополагащите компоненти, съобразно конкретните размери колела.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/euphoria-275{/gallery}

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 48 см : 13,8 кг  Цена: 1419 лв. с ДДС

Проектираната наново (за двата варианта с по 4 размера) рамка е с подчертано спортна ХС геометрия, като спрямо предишната версия основно е ревизирана голяма част от нея. Челната тръба е 1,1/8”, за да се редуцират цената и теглото на вилката и велосипеда като цяло, запазвайки предишната стилистика и характеристики за коравина. Новата също е със специфична форма, чиито две най-издадени части, преливат в страничните ръбове на трапецовидните хидро-формовани, с двойно изтънено сечение и частично препокриващи се горна и долна тръби на рамката. Така конструираният преден триъгълник, освен характерната технократска визия, има и завишени якостни стойности при огъване и усукване, гарантирани и от подменената долна тръба, която е с увеличени габарити по височина и ширина в предната извита част, а в долния край също е по-широка, силно противодействайки усукването на рамката при педалиране. За това спомага и характерно оформената зона в горния край на рамката, където съответните тръби на предния и задния триъгълници обхващат и странично тази за седалката, а външните им ръбове плавно преминават един в друг. Нови са и „по-дълбоките” планки за задната ос, отдалечавайки по вертикалата дясната тръба от веригата, а вляво осигурявайки пространство за „вътрешно” монтиран в триъгълника дисков спирачен апарат, чиито хидравличен шлаух минава под рамката. Скоростната система и при двете версии е SHIMANO DEORE (заден дерайльор SLХ) с 30 предавки, а всички останали компоненти, включително комплектът хидравлични дискови спирачки, отново са от същата марка. Гумите и каплите са с подобаващи за предназначението на байковете експлоатационни характеристики и в съответните размери. Същото важи и за модела леки амортисьорни вилки с обща въздушна камера, регулираща правия и обратния ход, както и заключването му по желание чрез изнесено на кормилото дистанционно управление.  Отново чудесно балансиран в ценовата си група велосипед  (в две версии 29” и 27,5”), солидно оборудван и сигурно защитен с полиестерен матов лак за характерната рамка и специфичната черно-бяля графика, с хармониращи към нея бели капли, команди, спирачни апарати и др. , който няма да остави безразлични докосналите се до него по един или друг начин.


Следващият добре приет, но също ревизиран за новия сезон, е моделът GRIP. Той отново е в два варианта:  29” и новия 27,5” (заменящ класическия 26”)

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/grip-29{/gallery}

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 48 см : 14,1 кг

Двете версии са с еднакви спецификации (освен цветово хармониращите към всеки спортни седалки и ръкохватки за кормилото), а разликите отново са само в някои от компонентите отнасящи се за конкретните размери колела.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/grip-275{/gallery}

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 48 см : 13,8 кг

Добре познатата и изключително лека алуминиева рамка е с типична ХС геометрия, запазвайки общата визия с кръгли двойно изтънени тръби и характерното оформление в горния край на конструкцията, където съответните тръби на предния и задния триъгълници обхващат и странично тази за седалката, плавно преливайки се една в друга. Основната ревизия е в задната долна част с подменени планки за оста, даващи възможност за отдалечаване по вертикалата на дясната тръба от веригата, а вляво осигурявайки пространство за „вътрешно” монтиран в триъгълника дисков спирачен апарат, чиито хидравличен шлаух отново минава под долната тръба на рамката. За разлика от предишните няколко нива на спецификации, сега моделът се предлага само в една, осреднена и добре балансирана спрямо ценовата категория. Скоростната система и при двете версии – 29” и 27,5” е SHIMANO ALIVIO (заден дерайльор ХТ), с 27 предавки, а всички останали компоненти, включително главините и хидравличните дискови спирачки, отново са от същия производител. Върху двойностенният алуминиев профил на каплите са обути съответните размери гуми с подходящ балон и структура, а грайферите са с по-умерен релеф, давайки на байка добро сцепление с почвата и приемливи асфалтови характеристики. Еднакъв е и моделът на леките амортисьорни вилки, с регулировка на твърдостта на хода, както и блокираща го функция при необходимост.  Така оформеният краен продукт, изцяло в черен мат, с обновен двуцветен декор  (по-контрастен за 29” и по-приглушен за 27,5”), е чудесен „инструмент” за преходи, планини и подиуми, благодарение на присъщите си лекота, маневреност и проходимост, както и със солидното качество на вложените в него компоненти, осигуряващи му солиден функционален ресурс.

Цена за всека от версиите на модела  (29” / 27,5”):  1129 лв. с ДДС


Напълно нов е моделът ни FUSION 27,5”, предлагайки се в два варианта – man и lady.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/fusion-man{/gallery}

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 46 см : 14,7 кг   Цена на велосипеда:  929 лв. с ДДС

Класическата, алуминиева ХС рамка, с удобен за спускане леко „затворен” преден триъгълник, чиито горна и долна тръби са с оптимално редуциран диаметър и трапецовидно сечение, а „вътрешно” в контура на задния триъгълник е монтиран необходимият спирачен апарат. Благодарение на това, хидравличният шлаух е закрепен под долната тръба, а характерна особеност са и паралелно минаващите от двете му страни жила за управление на двата дерайльора.Това решение придава визуална изчистеност за горната част на рамката и удобство при захват. Спецификацията е оптимално подбрана за ценовия клас на байка, оборудван с 27 скорости, а всички основни компоненти са SHIMANO от сериите DEORE, ALIVIO и ACERA. Същата марка са и хидравличните дискови спирачки заедно с главините, монтирани на каплите с двойностенен алуминиев профил. Гумите са с подходящ балон и грайфер, през който минават 2 бели линии, визуално олекотяващи ги и хармониращи с основния цвят на седалката и рамката, декорирана с контрастна спорна графика и солидно защитена от полиестерен матов лак. Активният потенциал на байка е „подкрепен” и от предната амортисьорна вилка с регулируема твърдост, както и със заключваща хода функция.

Дамската версия на модела е базирана на рамка с аналогичен заден триъгълник, а предният е леко скъсен и с характерно оформена за този тип велосипеди горна тръба.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/fusion-lady{/gallery}

Тегло на велосипеда (вкл. педали) с височина на рамката 44 см : 14,9 кг   Цена на велосипеда:  839 лв. с ДДС

Спецификацията също повтаря в голяма степен гореописаната, но някои компоненти са подбрани спрямо конкретната целева група, правейки велосипеда по-достъпен, но не нарушавайки спортния му потенциал. Скоростната система отново е с 27 предавки, а всички основни възли са SHIMANO, предимно от серията ACERA. Контролът при движението и спирането е поверен на същите компоненти като при мъжката версия, но хидравличните спирачните апарати и „заключващата” се регулируема вилка са в бяло, допълвайки елегантната визия на декорираната в пастелни тонове рамка.


Последният модел в МТВ раздела ни е добре известният GRX, с множеството си версии. Той бе основно ревизиран за началото на миналия сезон, като към класическия 26” вариант бяха добавени 27,5” и 29” , а всеки от тях разполага с по 3 размера рамки. Самите те са с класическа ХС геометрия на която отговаря вече и 26 инчовата версия, запазвайки всички конструктивни характеристики, осигуряващи прословутата здравина на първообраза ѝ. Отново са използвани същите овални, алуминиеви тръби, които за предния триъгълник са с кръстосващи се елипсовидни сечения – обърнати хоризонтално при тръбата за седалката и плавно преливащи във вертикални при челната. За противодействие на огъването в тази зона (при скоростно газене на неравности) двете тръби частично се засичат, а в основата между челната и долната има допълнителен укрепващ елемент. Коравината на рамката при странично натоварване се гарантира и от характерното оформление в горната част, където съответните тръби на предния и задния триъгълници са директно заварени една за друга, обгръщайки и странично тази за седалката. Желаейки да поднесем тази здравина на максимално широк кръг хор,а практикуващи планинско колоездене, отново представяме и четирите нива на оборудване за модела GRX:  9 , 8 , 8М и 7. Всяко от тях се предлага в своя собствена цветова комбинация за рамката и декора, включваща конкретните колесни размери, при които е използвано въпросното ниво на спецификация.

GRX -9 се предлага и в двете модерни и най-търсени версии:  27,5” и 29”, като рамките са черни, а седалките, спирачните апарати и командите им, както и вилките са контрастиращо бели, импонирайки на част от трицветната графика, защитена от полиестерен матов лак. Самите вилки са с достатъчна енергоемкост за пресечените терени, предлагайки също регулируема твърдост и заключваща хода функция.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/grx-9{/gallery}

Тегло на 27,5” велосипед (вкл. педали) с височина на рамката 51 см : 14,9 кг , а за 29”х51 см : 15,2 кг

Велосипедите са оборудвани с 27 скорости и основни компоненти от сериите ALIVIO и ACERA на SHIMANO, чиито продукти са използвани и за хидравличните дискови спирачки заедно с главините, монтирани към каплите с двойностенен алуминиев профил. Върху тях са обути леки балонни гуми с оякчен каркас и добре изразен оф-роуд протектор, способстващи проходимостта по трасета от най-различен характер на солидно конструирания и чудесно оборудван за ценовия си клас велосипед.

Цена за всяка от версиите на модела  (29” / 27,5”):  839 лв. с ДДС

GRX -8 се предлага отново в двете версии:  27,5” и 29”, като рамката, спирачните апарати и командите им са бели, а всички останали възли и детайли са в черно, каквато е и част от трицветната спортна графика, защитена от полиестерен матов лак.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/grx-8{/gallery}

Тегло на 27,5” велосипед (вкл. педали) с височина на рамката 46 см : 14,8 кг , а за 29”х46 см : 15,9 кг

8-мата серия е оборудвана с 24 скоростна система SHIMANO, каквито са и всички останали компоненти, включително същите като при горната серия главини и хидравлични дискови спирачки. Върху двойностенният алуминиев профил на каплите са обути съответните размери гуми с подходящ балон и структура, а протекторната им част е с по-умерен грайфер, осигурявайки на байка достатъчно добро сцепление с почвата и в същото време сигурно пътно поведение върху асфалтовите участъци. В унисон с ценовия му клас е и вилката, съпътстваща универсалната ориентация на функционално балансирания за спортна езда върху различни терени велосипед.

Цена за всяка от версиите на модела  (29” / 27,5”):  719 лв. с ДДС

GRX -8М също е налична в двете версии:  27,5” и 29”, а рамките са в активно зелено и отново заедно с трицветния си декор са солидно покрити с полиестерен матов лак, а белите спортни седалки допълват спортната визия, хармонирайки с част от графиката.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/grx-8M{/gallery}

Тегло на 27,5” велосипед (вкл. педали) с височина на рамката 46 см : 15,3 кг , а за 29”х46 см : 15,8 кг

Серията 8М е с по-нисък клас спецификация, но отново е с 24 скоростна система SHIMANO, както и всички останали компоненти, включително главините и дисковите спирачки, но самите те (за М серията) са механични. Гумите и каплите са аналогични на тези от горната серия и заедно с адекватната за предназначението амортисьорна  вилка гарантират оптималният спортно-развлекателен потенциал на добре екипирания за ценовия си клас байк.

Цена за всяка от версиите на модела  (29” / 27,5”):  619 лв. с ДДС

Серията  GRX -7 се предлага и в трите колесни версии:  29”, 27,5” и 26”. Цветовото решение на рамката и декора е в стилна ахроматична окраска с червено акцентиращи графични елементи, придаващи семпла, утилитарна визия с „агресивна нотка” (солидно защитено чрез полиестерен матов лак), а белите капли и фрезованите им бордове допълват общия  технократски вид на бюджетно ориентирания, но солидно конструиран велосипеда.

{gallery}products_news/2015/products-news-2015_cross-2015/grx-7{/gallery}

Тегло на 27,5” велосипед (вкл. педали) с височина на рамката 46 см : 14,3 кг

Спецификацията е оптимално съобразена с ценовия клас, но за цялата скоростна система с 21 предавки са използвани отново SHIMANO компоненти, както всички останали възли и детайли са с гарантирана работоспособност и достатъчен ресурс. Много от тях са преминали тук от серията 8М, като например спортните ръкохватки и седалка (тук черна), алуминиевите кормило и лапа, амортисьорната вилка, гумите с универсален характер и редица  други елементи. Различен тип обаче са спирачките (V-brake) и подходящия за тях двойностенен профил на каплите със струговани за целта бордове, но всички те са напълно удачни и сигурно функциониращи, дори при по-екстремно използване от ездачите, предпочитащи тази лека и аскетична окомплектовка. Като цяло добре оборудван велосипед за умерено активен стил езда в планински и равнинни местности , а също удачен вариант за градска среда.

Цена за всяка от версиите на модела  (29” / 27,5”): 529 лв. с ДДС , а за 26”: 519 лв. с ДДС


В заключение само ще добавим, че се надяваме това представяне да Ви помогне да изберете правилния за Вас (ценово и функционално) велосипед, които от края на месец  февруари ще може да откриете в магазинната мрежа, а също така да споменем, че на някои места той може да бъде закупен и чрез оптимална за плащане лизингова схема.

Също така и през този сезон ще продължим популярната си  „промоционална кампания” с редуцирани цени за някои от моделите в определени времеви отрязъци, като за това своевременно ще публикуваме необходимата информация.

http://www.crosscycle.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>