BG 3D MTB изкуство от Георги Стоянов

На тази статия би ѝ подхождало някакво по-творческо заглавие, но за разлика от автора на нещата, които ще ви покажа, мен талантът не винаги ме спохожда навреме. :)))

Георги Стоянов е млад графичен дизайнер от Плевен, а едно от хобитата му е планинското колоездене. Някои от вас може и да си спомнят, че преди години сме виждали негови снимки с главен участник Боби Крумов, а също и един от най-хубавите български видеоклипове, които съм гледал: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/video/1913-video0057-bobi-krumov-home-training.

Напоследък Жоро е решил да посвети част от служебните си умения на хобито МТБ и е създал няколко визуализации, използващи планинския велосипед или негови компоненти заедно с други графични елементи за създаването на модерни картини. Направил ги е изцяло за удоволствие – не са свързани със служебен проект или нещо подобно.

„Исках да е нещо различно и нещо, което досега не съм виждал по арт сайтовете, свързани с дигитално изкуство… Рамки, капли, спирачки – всичко на едно под формата на букви, елементи на реализъм, но и в същото време абстрактна илюстрация.“ – това споделя автора за творбите си.

Всички велосипедни елементи са правени на програма за 3D моделиране от самия него – не са ползвани снимки или готови детайли. Жоро сам признава, че моделирането на някои от тях е отнело доста време и нерви, но за хобито си човек обикновено не жали тези ресурси. Надявам се, че картините му ще ви харесат и ще направят делника ви малко по-цветен. 🙂

Други проекти и разработки от същия автор можете да видите тук:
https://www.facebook.com/nio0n
http://nioon.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>