Ram Bikes 2015 – велосипеди с твърда рамка

2015 г. наближава, а с нея и информацията за колекциите на българските производители става все по-обилна. След дълга и сериозна работа както по самите велосипеди, така и по каталога за следващия сезон, който скоро ще можете да намерите при дилърите на компанията, Ram Bikes започнаха да споделят подробностите за велосипедите през 2015 г. В тази първа статия са представени байковете с твърда рамка, а малко по-нататък очаквайте и тези със задно окачване.


НТ.ONE

С леката си алуминиева рамка, изработена от алуминий серия 6061 и 120 мм  амортисьорна вилка на RockShox, НТ1 е изключително надежден планински велосипед. Вилката XC28 е с възможност за заключване, настройка на твърдостта и скоростта на разгъване, а компонентите на KORE допълват окомплектовката на велосипеда, като с доказаното си ниско тегло и високо качество допринасят за цялостта на продукта. 24 скоростната предавателна група на SRAM предоставя абсолютно достатъчен диапазон от предавки за всяка дестинация. Комбинацията от ръчно наплетени капли на MACH1 със спици Sapim и планински гуми MAXXIS добавя допълнителна коравина и сцепление към характеристиките на колелото. За всеки нуждаещ се от допълнителна спирачна сила, велосипедът се предлага и с дискови спирачки SRAM DB1. НТ1 се предлага в две ценови групи – 650 лв за V-brake версията и 850 лв. за дисковата версия, в предварително фиксирани цветови комбинации, които са показани на горните снимки. С 13.5 –те си килограма НТ1 е достъпен спътник на всеки любител на съботно-неделните разходки. Велосипедът се предлага в голям диапазон от размери от XS – XL, като за най-малките размери са предвидени по-къси курбели и вилки със 100 мм ход.

НТ.TWO 27,5

650B в световен мащаб се налага като заместител на 26“ колела. Нашето предложение в класа  с твърди рамки се предлага в три ценови нива, като изработената от алуминий 6061 рамка позволява да се окомплектова лек планински велосипед на достъпна цена. Велосипедите ни се сглобяват с ръчно наплетени капли с компоненти на водещи фирми в бранша, като SAPIM и MACH1. Входният клас НТ2.3 27.5 е оборудван със 120 мм пружинна вилка на SUNTOUR – моделът XCR с възможност за заключване, настройка на твърдостта и скоростта на разгъване. 24-скоростната предавателна група на SRAM предоставя достатъчен диапазон от предавки за града и планината, а компонентите на KORE допълват окомплектовката на велосипеда, като с доказаното си ниско тегло и високо качество допринасят за цялостта на продукта. НТ2.2 27.5 е оборудван с 120 мм пружинна вилка RockShox XC30 с възможност за заключване, настройка на твърдостта и скоростта на разгъване. 27-скоростната предавателна група е Х5 на SRAM, периферните компоненти са на една от водещите компании в бранша, EASTON, и допълват качеството на окомплектовката. Най-високият клас от групата, НТ2.1, е оборудван с Х5 на SRAM във вариант 2х10 и въздушна вилка RockShox XC32 с възможност за заключване, настройка на твърдостта и скоростта на разгъване. Предавките и изключително широкия диапазон на настройване на вилката дават възможност за задоволяване на нуждите и на по-претенциозните любители на колоезденето. Колелата се предлагат в цветови комбинации по избор, което позволява индивидуалност при всяко колело. С тегло от 13.250 кг НТ2.1 е сред лидерите по тегло в този ценови клас.

НТ.TWO 29

Най-бюджетният 29″ в модел от групата с твърда рамка e изработен от хидроформовани тръби от AL7005 и се предлага отново в три ценови групи, като и трите групи велосипеди са с ръчно наплетени колела с компоненти на лидери в конкретната област като SAPIM и MACH1. НТ2.3 е оборудван с 24-скоростна предавателна група на SRAM, 100 мм пружинна вилка на SUNTOUR с възможност за заключване, настройка на твърдостта и скоростта на разгъване, дискови спирачки и лек и надежден кокпит (периферни компоненти), изцяло окомплектован с KORE. HT2.2 надгражда своя по-евтин събрат с 27-скоростна предавателна група и 100 мм вилка RockShox XC30, имаща възможност за същите настройки. Първенецът в тази моделна група, HT2.1, е 12.8 килограмов велосипед с предавателна група X5 2×10 и въздушна вилка RockShox XC32, което допълнително допринася за повишаване на коравината на предницата и позволява ползването на велосипеда и при по-екстремни преходи.

ХС.ONE 29

Следвайки логиката на НТ2 29, доказалият се вече състезателен модел на RAM се предлага в три ценови групи, като рамката, изработена от алуминий 7005, е една от най-леките на пазара (1480 грама за размер L). За качествата на рамката, можем с гордост да кажем, че се е доказала като най-титулуваната на бъларската ХС сцена през последните години. Във всички модели на ХС1 са вложени 2х10 скорости на SRAM с тип2 заден дeрайльор, спомагащ за намаляване на подскачането на веригата и по-плавното превключване, мощни спирачки и периферни компоненти EASTON.  Всички модели са с въздушни вилки, като ХС1.1 е с  RockShox Reba с 15 мм проходна ос, което допринася за вкоравяването на предницата значително. Лидерът в класа е оборудван с безкамерни колела, изградени от най-високия клас главини на Formula и шини NoTubes Crest 29. Леките и състезателни гуми на MAXXIS с различен дурометър по профила на грайфера допълнително разширяват възможностите на ХС1.1. Със своите 10.9 кг велосипедът е страхотно предложение за състезатели или просто любители на леките машини. Ценовите нива на велосипедите се запазват същите, както и през 2014 г.

FOUR.Х

Добре известният ни велосипед за  4 Cross се завръща през сезон 2015, но вече подобрен и много по-корав, отколкото го познавате. Рамката е обновена, като новостите са свързани с по-широка тръба на средното движение, по-голямо разстояние между гумата и задните тръби, позволяващо използването на по-широки гуми, конусно чело, даващо възможност за използването на вилки със стержен 1.5 – 1 1/8. Задницата e допълнително подсилена чрез използването на 142х12 мм проходна ос, а пък за всички високи потребители сме създали и размер, удобен за хора над 187 см. Всички тези подобрения са сглобени в два ценови класа, като по-високият е снабден със 120 мм въздушна вилка RockShox Reba с 15 мм проходна ос. Към същия модел сме предвидили шини на SPANK с главини Formula DC71/DHL, дерайльорът е Type 2, намаляващ клатенето на веригата, спирачките са SRAM DB5 – като цяло получаваме не само кораво, но й много леко колело.

XC RACE

XC Race е състезателен продукт, който тествахме през последната година изключително интензивно с помощта на Уоутър Клепе и който му донесе множество победи на СХ и ХС сцената. Моделът е окомплектован с карбонова рамка, тежаща 1.15 кг за размер М. Коравината на карбоновата рамка е допълнена с използването на интегрирани лагери, които се монтират на базата на пресова сглобка (PressFit) – този стандарт позволява монтирането на лагерите в рамката на широчина 92 мм, а не както нормалните лагери на резба на 73 мм, и това води до намаляване на огъването в тази зона и понижава загубите при педалиране. Вилката RockShox SID RCT3 е от ново поколение с Fast Black покритие на тръбите, което има по-нисък коефициент на триене, 3 настройки на компресията за спускане, платформа и заключено. Страхотната окомплектовка се допълва от предавателната група X1 с касета 10-42 зъба и предна плоча 32 зъба, ползващи технологията на SRAM, редуваща тесни и широки зъби със специален профил, които в комбинация със задния дерайльор тип 2 позволяват карането без водач за верига. Естествено, един висок клас състезателен велосипед няма как да се размине без хубави колела, а в случая това са 1585-грамови NoTubes Crest, които са безкамерни и позволяват по-ниско налягане на гумите, което увеличава значително възможностите на велосипеда. Гумите, естествено, са безкамерни Maxxis, трикомпонентни. Спирачната сила е поверена на Avid X0, а периферията е EASTON, с карбоново кормило и кол за седалка, които спомагат за по-доброто абсорбиране на вибрациите, генерирани от неравностите. Цената на този супер-лек и бърз велосипед е 5555 лв.

Eто и данни за геометрията на XC Race:

M L
A SEAT TUBE INCH 17 19
A SEAT TUBE MM 430 480
B TOP TUBE LENTHT (VIRTUAL) 603 622
C HEAD ANGLE 71.5 71.5
D WHEELBASE 1088 1107
E SEAT TUBE ANGLE (effective) 72.5 72.5
F CHAIN STAY LENGTH 438 438
G BOTTOM BRACKET DROP -62 -62
H HEAD TUBE LENGTH 105 110

www.ram-bikes.com

www.bikelab.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>