Медиен преглед: Възстановяване за ендуро състезатели

В България ендурото май все още се възприема като дисциплина, в която хората карат лежерно и почти без да се напъват, а за професионално отношение към карането и тренировките за нея почти не може да става дума (с изключение на шепа участници, които се подготвят по такъв сериозен начин заради други дисциплини, в които се състезават). Всеки, който се е пробвал в нея обаче знае, че натоварването е много сериозно, умората се натрупва в големи количества и възстановяването на организма всъщност трябва да започне още по време на самото каране под формата на подходящи храни и напитки, и да продължи след него с пълноценна почивка. Върху всичко това, само че по много по-професионален начин от моите общи приказки, е фокусирана една статия в сайта enduro-mtb.com, която не е нова, но си струва да се прочете от всеки, желаещ да кара сериозно в тези, а и в каквито и да е други състезания.

Автор на статията е Дий Тидуел, който е професионален треньор в http://enduromtbtraining.com/ – сайт, насочен към спортисти, желаещи да постигнат по-добри резултати в дисциплината. В него можете да намерите и закупите специално разработена за ендуро състезатели тренировъчна програма, както и други интересни неща.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>