Бойко Танчев и Уоутър Клепе ще участват в Protective BIKE Four Peaks

Protective BIKE Four Peaks е едно от по-новите многоетапни маратонски състезания в Алпите, но също и едно от най-бързо набиращи популярност! Затова не е учудващо, че Уоутър Клепе и Бойко Танчев насочиха погледите си към него и, живот и здраве, през юни 2015 г. ще покарат по някои от най-хубавите пътеки в Австрия, където е разгърнат маршрутът с дължина 260 км и сборно изкачване от почти 9000 м за 4 дни. Сайтът на събитието е http://bike-fourpeaks.de/.

Още по-хубаво е, че Бойко ще е в ролята на репортер за МТБ-БГ, така че ще следим развоя на състезанието отблизо и ще научим доста повече подробности, отколкото при обикновените репортажи.

Между другото, това състезание е организирано от същия екип, който провежда и TransAlp – една от най-реномираните маратонски надпревари в света. И в тази връзка, има вероятност да видим както Уоутър, така и Бойко, и в този „филм“, но за това очаквайте подробности другата седмица. 

За Protective BIKE Four Peaks, което е разположено по-рано в календара (17-20 юни 2015 г.), записванията вече текат (започнаха на 25 ноември) и ако има други желаещи сред българските ХС карачи, адресът за регистрация е тук: https://www.online-registration.de/. Местата са ограничени до 1000 и макар че състезанието се провежда едва за трета поредна година, заявките са сериозни и едва ли ще останат незаети позиции.

Една от причините за това е маршрутът на състезанието, който превежда участниците през някои от най-забележителните места на Австрийските Алпи. И точно в тази насока за 2015 г. има изненада! След първите две издания, които бяха на територията на провинциите Тирол и Залцбург, третото състезание Protective BIKE Four Peaks ще следва изцяло нов маршрут в най-южната австрийска провинция Каринтия. Сборната дължина на четирите етапа с начало в Бад Клайнкирхайм и край във Вайсензее е 260.79 км, в рамките на които участниците ще трябва да преодолеят 8750 м изкачвания. „Всеки сантиметър от маршрута е чисто нов и топъл-топъл“, обяви директорът на състезанието Марк Шнайдер, който лично отговаряше за подготвянето на маршрута. Както и в предишните издания, стремежът на организаторите е за 4 дни, в които ще бъдат концентрирани страст към колоезденето и наслада за всички сетива от заобикалящата природа с очарователни, кристални езера и огромни планински масиви. „Определено си струва човек да е част от това!“, добавя Шнайдер. Подробности за всеки от етапите могат да бъдат разгледани в сайта на състезанието: http://bike-fourpeaks.de/en/route/route-total/

Предлагам ви да видите и видео-анонса за мероприятието, а под него ще намерите и няколко снимки от състезанието през 2014 г.:


photo: Henning Angerer


photo: Sportograf


photo: Sportograf


photo: Sportograf


photo: Henning Angerer


photo: Henning Angerer


photo: Sportograf


photo: Sportograf


photo: Sportograf


Победителите през 2014 г.:
1 място – Кристоф Заузер (Швейцария)
2 място – Кристиян Хинек (Чехия)
3 място – Албан Лаката (Австрия)
photo: Henning Angerer

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>