Каране с практически съвети – Габрово 2014

MTB-BG.com, Nicky Bike Service и www.gabrovo-plus.info Ви канят на единственото за годината „Каране с практически съвети” в Габровския Балкан на 30-31 август 2014 г.

Карането едновременно ще ви помогне да научите много нови неща, както и да се запознаете с offroad-маршрутите в Габровския Балкан и да разгледате някои от забележителностите в района.

Събитието ще протече в рамките на два дни, в които са включени теоретична лекция, практически упражнения, разглеждане на отделни забележителности и рок-купон в събота вечер, когато групите No Limitt и Оксижен ще свирят за всички на хижа „Бузлуджа“. Забележка: Рок-купонът ще се проведе само при достигане на определен брой участници. По тази причина организаторите на събитието намаляват таксата за участие в мероприятието на 18 лв. Студенти с непрекъснати студентски права заплащат такса за участие в размер на 15 лв. Таксата не включва настаняване. При желание, предлагаме настаняване в хижа „Бузлуджа“ (в хижата или на палатка до нея) на специална цена.

ПРОГРАМА

29 август, петък вечер – пристигане, настаняване и регистрация в х. „Бузлуджа“

30 август, събота:

08:00 – 10:00 – Пристигане, настаняване и регистрация в х. „Бузлуджа“

10:00 – 11:30 – Теоретична част пред х. „Бузлуджа“

11:30-19:00 – Упражнения по маршрут Шипка – Соколски манастир – Етър и обратно изкачване към х. „Бузлуджа“. (Обща дължина на маршрута около 30 км. Изкачването обратно е 12 км, 6 от които асфалт.)

По време на упражненията ще има поне една почивка за обяд (кой каквото си носи).

20:00 – 21:00 ч – рок група No Limitt
21:00 – до изгрев – рок група Оксижен

31 август, неделя:

09:00 – 09:30 – Предварителен инструктаж и уточнения по програмата

10:00 – Тръгване по маршрут Бузлуджа – кв. Ябълка, Габрово (спускане по пътека с дължина около 8 км).

16:00 – Качване на шофьорите (с транспорт), за да приберат колите от х. „Бузлуджа“

*Възможни са промени в програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ

1. Да са навършили 18 г. Непълнолетни участници (над 14 г.) се допускат само ако са придружени от родител/настойник.

2. Да ползват колоездачна каска по време на карането. Допълнителна защитна екипировка, ръкавици и спортни очила са силно препоръчителни.

3. Да са попълнили декларация за освобождаване от отговорност (може да бъде изтеглена тук във формати DOC или PDF), предава се на организаторите при регистрацията.

4. Да са заплатили таксата за участие (плаща се на място).

5. Да ползват изправен планински велосипед.

6. Препоръчително е участниците да имат Планинска застраховка и/или застраховка „Злополука“.

НАСТАНЯВАНЕ И ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

Таксата за участие в събитието е 18 лв./човек. За студенти с редовни студентски права таксата е 15 лв. Заплаща се на място и не включва настаняване. Всеки участник получава фланелка от събитието.

Нощувка в х. „Бузлуджа“ (старата) – 11 лв.

Палатка и ползване на хижата – 2 лв.

Благинки като вечеря, закуска и подобни екстри засега не се предвиждат, така че носете си храна.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат предварително до 25 август на e-mail [email protected] – посочват се трите имена на участника, e-mail и телефон за обратна връзка, желание за настаняване в хижата, на палатка или без никакво настаняване.

Карането ще се проведе при наличие на минимум 10 участници.

Максималният брой участници в мероприятието е 40 души, така че побързайте!

Записване след крайния срок ще е възможно само при наличие на свободни места за настаняване и до достигане на максималния брой участници.

При запълване на максималния брой участници и/или на местата за настаняване в хижата, организаторите си запазват правото да откажат записване.

САМООРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Тъй като най-удобният начин за достигане до Габрово е с автомобил, а не всеки има такъв на разположение, решихме да улесним хората, които предлагат или търсят транспорт, като създадохме един споделен документ в Google, където можете да запишете местата, които търсите или предлагате и да оставите данни за контакт. Всеки, който подаде заявка за участие, заедно с потвърждението ще получи и връзка към този документ с възможност да го редактира. Моля, не злоупотребявайте с тази възможност и я използвайте само по предназначение. Моля, имайте предвид, че въведените от Вас данни ще са видими за всеки участник в събитието, включително за непознати за Вас хора, така че внимателно преценете какво добавяте като информация!

До старата хижа „Бузлуджа“, около която е базирано събитието, има асфалтов път. Вариантите за достигане са два:
От северната старана се качва проходът Шипка (22 км от ОМV Габрово), като на върха (големия паркинг) се отделяме на изток към Бузлуджа (12 км). Хижата е първата постройка отляво (северно) на пътя, продължаващ за „Музея на Комунизма“.
От южната страна се изкачва пътят, водещ към Бузлуджа, който тръгва 1,5 км след село Крън надясно  и е с дължина 22 км.
Пътищата са в добро състояние, с прилична асфалтова настилка, на места леко напукана.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>