Още подробности за двукамерните гуми на Schwalbe

Всъщност почти единствената нова информация във „втората порция“, пусната от германския производител като прес-съобщение, е една картинка, показваща в голяма степен какво ще представлява двукамерната система, разработена от Schwalbe и Syntace. Става известно също така и търговското наименование, под което ще се предлага тази технология – Procore.

И така, виждате картинката, а за подробности ви препоръчвам на първо място да си припомните тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/products/news/2643-products-news-2014-schwalbe-dual-chamber-tires-preview.

Както отбелязах, за момента няма нищо съществено ново, което да добавим към написаното в нея. От новото прес-изявление става ясно, че Procore ще може да бъде монтирана на всяка велосипедна капла с широчина 23 мм или повече. Не става ясно обаче как е решен въпросът с двата вентила, т.е. ще трябва ли каплата да има два отвора за тях – засега на снимките се вижда точно това.

Става ясно също така, че системата ще се предлага и в трите налични размера за МТБ колела/гуми – 26, 27.5 и 29 цола.

Освен студийните снимки, има и няколко кадъра от реални тестове на Procore, включително в състезания като Enduro World Series, където Нико Лау дори спечели един от кръговете, карайки с двукамерната система. С победа може да се похвали и Емелин Раго на СК във Форт Уилям, а в същото състезание при мъжете Сам Хил завърши втори, също ползвайки новия продукт.

От снимките в реални условия се виждат както двата вентила, така и ниското налягане, с което се карат гумите – на места изглеждат сякаш са спукани:

За пълни подробности обаче ще трябва да почакаме чак до есента, когато по време на изложението Евробайк ще бъде разкрита пълната информация.