Дуатлон Бухово на 13 юли 2014 г.

Напоследък състезанията от типа дуатлон, включващи колоездене и бягане, са все по-често явление в календара. Дали това е така, защото колоездачите започнаха да участват и в състезания по бягане, или обратното, колоездачите се запалиха по бягането, защото се появиха такива прояви – това е въпрос малко като този за кокошката и яйцето. Важното е, че за хората, които обичат да правят и двете, подобни събития има все повече и повече. Най-новото такова, за което получихме информация, ще се проведе на 13 юли съвсем близо до София – по склоновете на Стара планина над кв. Бухово – район, който е много добре познат на планинските колоездачи в столицата заради маршрутите там, включително и изкачването до вр. Мургаш.

За начало, можете да гледате видеоанонса за събитието:

След това, ако ви интересуват подробностите, най-лесно ще ги намерите на адрес: http://duathlons.trailseries.bg/

Както ще видите там, състезанието е организирано от RunBG.NET и е ново предизвикателство, което ще точки и за RunBG Trail Series. Стартът е в 08:00 часа, а дистанциите за двете дисциплини са както следва: 5км бягане – 24км колоездене – 5км бягане. Като терен можете да очаквате черни пътища и пътеки по южните склонове на Стара Планина, в подножието на вр. Мургаш.

Таксата за участие е 30 лв., а регистрацията става единствено онлайн, така че още веднъж ви насочваме към страницата с подробна информация, която трябва да прегледате внимателно, ако решите да участвате: http://duathlons.trailseries.bg/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>