Лудогорско колоездене (ХС) и полумаратон – 27.07.2014

На 27 юли край Разград ще се проведе състезание по колоездене (ХС) или бягане. Дължината на трасето е около 21 км, като всеки участник решава да ли да го измине с колело или с бягане. Пускаме информацията от името на организаторите, така както бе публикувана във форума.

Наредба за състезанието

I Въведение: 
Местността „Пчелина“ до Разград и съседните територии представляват около 60 квадратни километра предимно гори, които не се пресичат от асфалтови пътища. Природата е съхранена в естествения си вид, но са налични туристически пътеки и коларски пътища. Местността е проучена и картографирана. Релефът е разнообразен, природата е красива и е добра илюстрация на името Лудогорие. 

II Описание на проявата:

1. Участници: Предназначено за любители (средно ниво и напреднали) и професионалисти. Бегачи и колоездачи (MTB). Участниците над 18 години участват на собствена отговорност, тези под 18 срещу писмено родителско съгласие. 

2. Трасе: Горски и полски пътища, пътища без настилка, макадамови пътища, много малка част асфалтови пътища в близост до старт/финала. 
Описание на трасето: Старт от поляната до обръщалото на зона за отдих „Пчелина“ край Разград – координати 43°27’56.34″С, 26°28’35.73″И (300 метра надморска височина). След излизане от поляната следва кратък асфалтов преход и макадамов горски път до село Островче (предимно изкачване), преминаване покрай село Островче (спускане), изкачване към най-високата точка – Голямата поляна (надморска височина 480 метра) по коларски пътища през и покрай гора. Следва спускане изцяло през гора до Конската поляна и продължаване покрай Дядо Минева чешма в долина, където пътят отчасти има макадамова настилка. Остър завой и изкачване, продължаване по панорамен път по билото. Влизане в гора, движения по мрежа от горски пътища безнастилка. Малко преди финала се излиза на кратък асфалтов път с преминаване покрай хижи. Дължината е приблизително равна на полумаратонска дистанция – 21 км, за което е необходимо завършването на една обиколка на трасето. 
Малка дистанция за деца и начинаещи с дължина 2.4 километра. 
Маркиране на трасето – табели, ленти, лентички, стрелки. 

3. Дата и часове на старт: Състезанието ще се проведена 27 юли 2014 (неделя), ден след закриването на традиционния Панаир на киселото мляко в Разград (23-25 юли).

4. Пристигане на старта – не по-късно от 8:00 за тези, които не са записани предварително или не са платили таксата си за участие. За записаните участници с платена такса – не по-късно от 8:30 за получаване на стартови номера. 
Старт в последователност: 
– велосипедисти 21 километра – 9:00 часа сутринта; 
– бегачи 21 километра – 9:10 часа; 
– колоездачи и бегачи 2.4 километра – 9:15 часа. 
Контролен час за финиширане – 14:00 ч. 

4. Записване, такса за участие, награди, пунктове, кетъринг, настаняване, друго.
Записването и плащането на стартовата такса за дистанция 21 километра могат да се 
направят по три начина: 
– Онлайн на адрес: https://docs.google.com/forms/d/1vD3cZU … =send_form и плащане по банкова сметка до 23 юли (сряда) включително. В този случай таксата за участие е 10 лева. 
Информация за банковата сметка: Получател: ТД „Буйна гора“ – Разград, ИАБанк – Разград, IBAN: BG69IABG74601000109300, BIC: IABGBGSF. Необходимо е наредителят да присъства с имената си и дата на раждане, а в основание да попълни „Такса за състезание“. 
– По време на някоя от седмичните прояви на клуб „Зелена стъпка“ в Разград (например Неделно бягане в парка). Такса за участие – 10 лева.
– Записване и плащане на място преди старта с явяване не по-късно от 8:00 ч. Такса за участие 15 лева.

Участниците на дистанция 2.4 километра не се записват и не заплащат такса за участие. 

Стартовите номера се получават преди старта срещу подписване на декларация от участника, че участва на собствена отговорност. За велосипедисти на дистанция 21 километра е задължително използването на каски. 

Предвидени са награди за първите 3 места при мъже и жени на 21 километра и допълнителни награди за финиширалите. 

По трасето от 21 километра ще са налични 2 подкрепителни, контролни и сервизни пункта с храна, вода, аптечка, инструменти. Допълнително могат да бъдат добавени от 1 до 3 по-малки контролни пункта, на които ще има само вода. 

Осигурено е настаняване в хижа Пчелина, отстояща на 500 метра от старт/финала. Цената на нощувката е 10 лева за легло в стаи за двама или четирима със собствен санитарен възел. Желателно е предварително записване на тел. 0889170447 и email 
[email protected] . При изчерпване на местата е налично и друго предлагане в района, но на други цени. 

Организаторите си запазват правото да дисквалифицират участник, непреминал изцяло по трасето, проявил се неспортсменски или замърсяващ природата с опаковки. Допустимо е изхвърлянето на отпадъци единствено в района на контролните пунктове и то на не повече от 20 метра след пункта. Всеки участник е длъжен да уведоми организаторите при преждевременно напускане на състезанието.

За контакти: клуб „Зелена стъпка“ https://www.facebook.com/groups/greenfoot.razgrad/ тел. 0888905063, 0890930230 email: [email protected][email protected]

Карта на трасето:
https://maps.google.com/maps?t=h&q=http … fpubik.kmz

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>