Велопарк Пампорово открива сезон 2014 на 31 май

Горещ летен сезон се очаква в Пампорово!

Това лято Пампорово ще бъде една от най-атрактивните дестинации за почивка и забавление!

Веднага след края на зимата в курорта вече тече трескава подготовка за лятото на 2014, което се очертава да е наистина горещо!

Тази година Пампорово залага много на летния туризъм, като привлича туристите освен с прохладата на планината, красивата природа и забележителностите в района, така и с много забавления и интересни предложения за малки и големи. Една от най-големите атракции в курорта е най-бързо развиващият се парк за планинско колоездене в България и региона.

Велопарк Пампорово може да се похвали с над 30 км маркирани трасета за планинско колоездене с различно ниво на трудност, подходящи както за професионалисти, така и за абсолютно начинаещи. Особено внимание е обърнато на по-масовите трасета, по които могат да карат дори деца, а разнообразието от маршрути предоставя на колоездачите възможността плавно да преминават към по-сложните терени.

Паркът разполага със специализирано трасе за усъвършенстване на уменията, както и единственото в България и региона до този момент трасе от типа Air DH.

Една от гордостите на парка е трасето за форкрос, по което миналата година се проведе Европейския шампионат в дисциплината.

Този сезон ще се работи още по развитието на парка и изграждането на нови интересни елементи, като още с откриването му на място ще заработи и специализирано трасе за тренировка, насочено изцяло към Олимпийската дисциплина крос-кънтри.

Друга важна новина за всички колоездачи е, че тази година за редовните посетители на парка ще се предлагат и сезонни карти!

Летният сезон в Пампорово ще бъде официално открит още на 31 май с безплатни лифтове за всички посетители на курорта, а на следващия ден – 1 юни, Денят на детето – от Велопарк Пампорово са подготвили специална програма за всички подрастващи! Освен че децата до 12 години ще имат свободен достъп до лифтовите съоръжения, ще могат да се включат в много игри, безплатно обучение и други приятни изненади.

Само няколко седмици по-късно, на 20-22 юни, Велопарк Пампорово ще бъде домакин на единственото за страната ни тази година голямо международно състезание по спускане и крос-кънтри.

Надпреварата Pamporovo Bike Cup е от клас 1 и е включена в календара на Международния колоездачен съюз. Очаква се по време на състезанието на родна земя да пристигнат много популярни чуждестранни атлети, защото състезанието носи точки за световната ранглиста и има примамлив награден фонд. Интересен факт е, че до този момент в страната ни никога на се е провеждало състезание от клас 1 в Олимпийската дисциплина крос-кънтри и това ще бъде първото такова събитие в България с цел да се превърне в ежегодна традиция.

През целия сезон на място ще се провеждат много събития и различни активности, като акцент на програмата е състезанието 4X Pro Tour Пампорово – кръг от световните серии в една от най-атрактивните дисциплини – форкрос.

Състезанието ще се проведе на 22-24 Август, като то не просто ще бъде кръг от най-популярните серии по форкрос в света, а ще бъде и големият финал на турнира. Очаква се в България да пристигнат едни от най-големите звезди, като вече е потвърдено участието на няколко световни шампиона.

Освен всички интересни летни активности, друга добра новина е, че тази година ще работят и голяма част от хотелите в курорта, които ще зарадват туристите с различни предложения и атрактивни цени. В хотелите Перелик и Орловец например, има подготвени промо пакети с включена лифт карта, специално за колоездачи, спортни клубове и тренировъчни лагери.

Пампорово има за цел да се утвърди като водеща лятна дестинация, като предлага на своите гости всякакви интересни занимания за малки и големи.

За тази година има подготвена специална ежеседмична програма, от която ще могат да се възползват всички посетители на курорта, за да разнообразят максимално престоя си в планината и да го направят незабравим!

Повече подробности за вашата лятна ваканция в Пампорово можете да получите на www.pamporovo.me, а за вело приключения посетете www.pamporovo.bike!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>