Каране с практически съвети – Белоградчик 2014

MTB-BG.com, хан „Мадона“ и велоклуб „Скала“ ви канят на каране с практически съвети в района на Белоградчик на 24-25 май 2014 г.


Карането едновременно ще ви помогне да научите много нови неща и да затвърдите или упражните в приятелска атмосфера вече натрупани знания, както и да се запознаете с възможностите за каране, които предлагат околностите на Белоградчик и да разгледате някои от забележителностите в района. Който е присъствал на подобни карания край София, знае какво да очаква, само че сега ще е и в нов, интересен район.

Събитието ще протече в рамките на два дни, в които са включени теоретична лекция, практически упражнения, разглеждане на отделни забележителности и възможност за свободно каране (или за още упражнения) през втория ден. За повече подробности вижте програмата по-долу. Тя е съобразена с това, че на 25 май в България се провеждат избори за европейски парламент, поради което в неделя ще приключим в ранния следобед, за да може всички желаещи да се приберат и да упражнят избирателното си право.

Таксата за участие в мероприятието е комбинирана и включва настаняване в хан „Мадона“ или на палатка в къмпинга на същия хотел и такса за обучението. Настаняването може да е за една или две нощувки в зависимост от деня на пристигане – петък или събота.

ПРОГРАМА

23 май, петък вечер – пристигане, настаняване и регистрация – хан „Мадона“, с. Фалковец.

24 май, събота:

08:00 – 10:00 – Пристигане, настаняване и регистрация – хан „Мадона“, с. Фалковец

10:00 – 11:30 – Теоретична част – в конферентната зала и в двора на хан „Мадона“

11:30-13:00 – Бърз обяд (по желание) и придвижване до Белоградчик и стартовата точка на маршрута за упражнения.

13:00 – 19:00 ч – упражнения по маршрут Белоградчик – хижа „Планиница“ – Белоградчик.

25 май, неделя:

Вариант 1 – свободно каране по маршрутите от проекта „Качи се на колело“. Желаещите да карат по този начин ще могат да получат съвети за избор на маршрут в конферентната зала между 08:00 и 09:00 ч.

Вариант 2 – организирана разходка около крепостта „Калето“

09:00 – 09:30 ч – Предварителен инструктаж и уточнения по програмата

10:00 – 12:00 ч – Начало от централния площад в Белоградчик, посещение и разглеждане на крепостта (участниците сами купуват билетите си за вход в крепостта, организаторите се ангажират с охрана на велосипедите).

12:00 – 15:00 ч – Упражнения по кратки пътеки около крепостта.

след 15:00 ч – отпътуване и посещение на избирателните секции

*Възможни са промени в програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ

1. Да са навършили 18 г. Непълнолетни участници (над 14 г.) се допускат само ако са придружени от родител/настойник.
2. Да ползват колоездачна каска по време на карането. Допълнителна защитна екипировка, ръкавици и спортни очила са силно препоръчителни.
3. Да са попълнили декларация за освобождаване от отговорност (може да бъде изтеглена тук във формати DOC или PDF), предава се на организаторите при регистрацията.
4. Да са заплатили таксата за участие (капаро след предварителното записване и доплащане на място).
5. Да ползват изправен планински велосипед.
6. Препоръчително е участниците да имат Планинска застраховка и/или застраховка „Злополука“.

НАСТАНЯВАНЕ И ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

Участниците могат да избират между няколко пакета, включващи настаняване и такса за участие. Тъй като повечето стаи са двойни или с повече места, желателно е да си намерите компания, за да не бъдете настанени с непознати хора. Има възможност и за самостоятелно настаняване в двойна стая, но цената е по-висока.

Пакет 1
2 нощувки в хан „Мадона“ (настаняване с друг човек, петък-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 60 лв./ човек.

Пакет 2
1 нощувка в хан „Мадона“ (настаняване с друг човек, събота-неделя) с включена закуска + каране с практически съвети – 40 лв./човек.

Пакет 3
2 нощувки на палатка в къмпинга на хан „Мадона“ ( петък-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 40 лв./човек.

Пакет 4
1 нощувка на палатка в къмпинга на хан „Мадона“ (събота-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 30 лв./човек.

Пакет 5
2 нощувки в хан „Мадона“ (самостоятелно настаняване в двойна стая, петък-неделя) с включени закуски + каране с практически съвети – 100 лв./ човек.

Пакет 6
1 нощувка в хан „Мадона“ (самостоятелно настаняване в двойна стая, събота-неделя) с включена закуска + каране с практически съвети – 60 лв./ човек.

Придружител
Нощувка в хотела без каране с практически съвети. За придружители, с включена закуска, настаняване с друг човек  – 20 лв./човек  за 1 нощувка.

Каране с практически съвети без нощувка – 20 лв./човек.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат предварително до 15 май на e-mail [email protected] – посочват се трите имена на участника и пакет(ите), които желае да резервира. След получаване на потвърждение, участникът трябва да преведе по банков път капаро 20 лв.:
Цветан Младенов
IBAN: BG82CRBA 9898 1400 0221 82
BIC: CRBA BGSF
Алфа Банка, Клон България
Основание за плащане: Капаро – каране с практически съвети

Карането ще се проведе при наличие на минимум 10 участници.

Максималният брой участници в мероприятието е 35 души, така че побързайте!

Записване след крайния срок ще е възможно само при наличие на свободни места за настаняване и до достигане на максималния брой участници.

При отменяне на мероприятието от страна на организаторите, участниците ще получат обратно капарото си. При отказ/неявяване от страна на участник капарото не се възстановява.

При запълване на максималния брой участници и/или на местата за настаняване в хотела, организаторите си запазват правото да откажат записване или да предложат на желаещите друг вариант за настаняване.

САМООРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Тъй като най-удобният начин за достигане до Белоградчик е с автомобил, а не всеки има такъв на разположение, решихме да улесним хората, които предлагат или търсят транспорт, като създадохме един споделен документ в Google, където можете да запишете местата, които търсите или предлагате и да оставите данни за контакт. Всеки, който подаде заявка за участие, заедно с одобрението ще получи и връзка към този документ с възможност да го редактира. Моля, не злоупотребявайте с тази възможност и я използвайте само по предназначение. Моля, имайте предвид, че въведените от вас данни ще са видими за всеки участник в събитието, включително за непознати за вас хора, така че внимателно преценете какво добавяте като информация!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>