Още една нова вилка от Rock Shox – Bluto

Моделът е тясно специализиран – за т.нар. Fat bikes, т.е. велосипеди с много широки и големи гуми (около 100 мм широки), които по оригинален замисъл са предназначени за каране в сняг или пясък, но напоследък печелят все по-голяма популярност и за нормални пътеки. Защо е така не се наемам да кажа – може би просто карането на такъв велосипед е забавно по свой особен начин…

Досега обаче любителите на този тип байкове трябваше да се примирят с изцяло твърди велосипеди, тъй като дебелите гуми просто не се побираха в никоя серийна вилка на пазара (освен може би някоя с обърната конструкция от типа на еднокоронния Shiver). Не че големият обем и ниското налягане на гумите не вършат сериозна работа в изглаждането на терена и прегазването на всичко по пътя, но ако се добавят и 80/100/120 мм ход вилката, нима ще стане по-зле?

Точно това правят Rock Shox, предлагайки първата серийна вилка, специализирана за „дебеланковци“. Bluto използва все познати технологии и се различава от другите продукти на марката най-вече конструктивно – между ботушите ѝ сигурно може да се побере и гума на мотоциклет, или, за да сме по-точни, гума с широчина до 4.8 инча, т.е. около 12 см. Конструктивно тя е сметната и „преоразмерена“, за да понесе допълнителните натоварвания, а иначе има следните характеристики:

– Въздушна пружина Solo Air с възможност за тунинговане на прогресивността чрез специалните полимерни вложки, наречени Bottomless tokens.

– Конусовидна кормилна тръба.

– Проходна ос Maxle с размери 15х150 мм.

– Реглаж на сгъването, включително до заключено положение, включително и дистанционно от кормилото чрез лостче PushLoc.

– Реглаж на разгъването. То използва и технологията Fast Recovery, помагаща при преминаване през множество неравности. 

– Тегло 1796 грама.

– Три цвята, два от тях само за ОЕМ.

– Цена: 572/632 евро (с/без дистанционно заключване).

www.sram.com

www.ram-bikes.com

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>