Sram добави колелата Rise XX към новите си предложения

Наред с разработването на вилката Rock Shox RS-1, Sram са решили, че трябва да добавят и съответстващи на нея (като качество и цена) колела, в резултат на което в същия ден бе представен и комплектът Rise XX – най-новото попълнение към колекцията наплетени колела на компанията.

Rise XX е тубуларен модел, което ясно показва, че е насочен към по-ограничен кръг ХС потребители, най-вече състезателно ориентирани или любители на свръх ниското тегло. Поради това, както и споменатата вилка, този модел се предлага само в размер 29 цола. Няколко са ключовите елемента в Rise XX:

Тубуларните капли са направени от въглеродни нишки, при това еднопосочни и непрекъснати – в общи линии е използван един от най-скъпите варианти за материал и изработка, но и най-добър като качества. Благодарение на това се постига ниско тегло, но без да е за сметка на здравината.

Предното колело се предлага с различни варианти за ос – 9 мм QR, 15 мм проходна и новата система на Sram,, наречена Predictive Steering, създадена заради обърнатата вилка RS-1. Като изключим този вариант, другите са конвертируеми, т.е. лесно можете да преминете от проходна ос към такава с QR.

Задното колело използва нов храпов механизъм с 4 блокиращи палеца (т.нар. кученца), които действат по двойки спрямо зъбно колело с 26 зъба. По този начин се получават 52 точки на зацепване, на всеки 6.9°, като в същото време механизмът е много надежден и износоустойчив. Sram са кръстили тази технология Double Time.

Лагерите в главините също са изключително прецизни и с високо качество, така че да не се налага никакво допълнително натягане или сервизиране. Те използват керамични сачми за по-леко въртене и повече издръжливост във времето.

Задната главина също се предлага с различни оси (10х135 и 12х142), а също така и с различно тяло на свободното движение – стандартно за 10-скоростни касети или XD Driver за 11-скоростни.

Спиците, 24 на брой, са стоманени, двойно изтънени.

Теглото на комплекта Rise XX в най-леката конфигурация е 1285 грама, а цената за всяко от двете колела е по-висока от това число в евро. 🙂

www.sram.com

www.ram-bikes.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>