Календар на БКС за 2014 г.

Когато публикувахме за пръв път тази статия в средата на февруари, се надявахме тя да има продължение. Сега се наложи да напишем изцяло нова, макар и под същото заглавие, защото Българският колоездачен съюз допълни вътрешния календар за планинско колоездене, с което и доста неща се изясниха.


Предполагаме, че и това все още не е окончателният вариант на календара, но в него вече са добавени още няколко събития, освен националните шампионати, а и по отношение на тях има важни изяснявания.

Така например вече няма съмнение за това, че се предвиждат национални първенства във всички основни дисциплини на Международния колоездачен съюз, а именно: XCO, XCE, XCM, DHI и 4X. Конкретните дати и места изглеждат така:

19 юли – XCE държавен личен отборен шампионат – София

20 юли – XCО държавен личен отборен шампионат – София

26 юли – 4Х държавен личен отборен шампионат – Боровец

27 юли – DHI държавен личен отборен шампионат – Боровец

28 септември – XCM държавен личен отборен шампионат – София-Мургаш

Наред с тези много важни за родните състезатели събития, са добавени и три дати за ХСО състезания за Купа „България“ – 17-18 май в Стара Загора, 13 юли в Узана, Габрово и 12 октомври в Шумен.

Включени са и още няколко големи и/или традиционни състезания като Pamporovo Bike Cup 2014 (UCI class 1 и отворени класове), старозагорските велоралита „Зарата“ и „Средна гора“ и състезанието по спускане на Витоша Home Mountain Bike Cup 2014.

За всяка от проявите са посочени и възрастовите групи/категории, в които ще се състезават участниците.

Предполагаме, че в календара на БКС може да бъдат добавени още събития, така че няма да е лошо да хвърляте по един поглед тук:

http://www.bcu.bg/cycling_races.php?language=1&sel=5&discip=3&submenu=1

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>