Пампорово – най-горещата байк точка за 2014!

Екипът на Concept Creative, които и тази година ще са организатори на най-големите и значими международни състезания в страната ни, започна подгряването на публиката с предварителна информация за двете най-важни предстоящи събития – Pamporovo Bike Cup 2014 и 4X Pro Tour.

През 2014-та година курортът Пампорово ще бъде домакин на две големи международни събития, едно от които кръг от световни серии!

Pamporovo Bike Cup 2014 и Pamporovo 4X Pro Tour ще се проведат през юни и юли месец, като се очаква да предизвикат огромен интерес, не само сред родната, но и сред световната байк сцена!

Pamporovo Bike Cup 2014 ще бъде единственото голямо международно състезание по спускане и крос-кънтри за годината и ще се проведе от 20 до 22 юни!

Добрата новина е, че състезанието, освен че е включено в календара на Международния колоездачен съюз (UCI), ще бъде от по-високия клас 1 и се очаква да предизвика интереса на повече елитни карачи! Нещо ново за страната ни е провеждането на състезание от клас 1 в олимпийската дисциплина крос-кънтри – подобно нещо ще се случи за първи път в България. По коментари на професионални крос-кънтри състезатели, които бяха миналата година по време на Балканския шампионат в страната ни, трасето в Пампорово е едно от най-добрите, по които са карали, и състезания от подобен ранг биха били изключително интересни. За радост на всички тях, тази година на място ще бъде изградена изцяло нова, подобрена секция за изкачване – с много добра видимост за публика, с която трасето да бъде максимално разнообразено и приятно за каране.

По трасето за спускане също ще бъдат направени няколко промени с цел подобрение – очаквайте повече информация съвсем скоро.

Състезателите ще бъдат разделени в няколко отделни категории – UCI категории, за лицензираните карачи, носещи точки за световната ранглиста и примамлив награден фонд от над 6500 лева, и отворени категории, където ще могат да се включат всички желаещи.

Очертава се това да бъде едно от най-силните събития тази година, така че препоръчваме да не го изпускате!

Следващото събитие е 4X Pro Tour Pamporovo на 12-13 юли…

Състезанието е кръг от световните серии по форкрос – 4X Pro Tour, а Вело Парк Пампорово е една от общо седемте избрани дестинации за провеждането на елитния турнир!

Интересен факт е, че за подготовката на състезателното трасе напролет на място ще пристигне лично неколкократният световен шампион Томас Славик, който заедно с нашия екип ще направят трасето достатъчно сложно, интересно и достойно за събитие от подобен мащаб.

За нас е огромна чест да бъдем организатори на кръг от световните серии 4X Pro Tour и изключително много се радваме, че ще се запознаем лично с хора като Томас, Скот Бюмонт и Крис Робъртс.

На място в Пампорово ще пристигнат звезди от световната байк сцена и ще покажат на какво са способни на родна земя… с две думи очаква ни нещо огромно, което не е за изпускане!!!

Наградният фонд, подготвен за победителите, също никак не е за подценяване – за първи път в страната ни на призьорите ще бъдат раздадени над 10 000 лева, което звучи някак си… примамливо!

Очаквайте съвсем скоро повече информация и старт на предварителните записвания, а ако имате въпроси или искате да се включите в някое от събитията, можете да се свържете с нас тук.

Подготвили сме ви още няколко много приятни изненади за сезон 2014, за които ще ви информираме съвсем скоро, но за да не изпуснете някоя от тях следете и нашата фейсбук страница.

http://conceptcreative.org/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>