Световно първенство по 4Х – Леоганг 2013

Наред с последния кръг от СК по спускане, в Леоганг се проведе и Световното първенство в дисциплината 4-крос. Макар че тази зрелищна надпревара бе изключена от сериите за СК, тя остава много популярна в Европа и затова не е случайно, че именно австрийският курорт бе домакин на състезанието от най-висок клас в нея.

По принцип е трудно с думи да се опише динамичната и оспорвана борба във всеки рунд, затова любителите на този тип каране е най-добре да гледат записа от прякото предаване по RedBull.tv, за да усетят цялото напрежение и да проследят всички обрати. Гарантираме ви, че има доста спиращи дъха моменти – за пример можем да посочим зловещото разбиване на Анеке Беертен на самия финал, от което за щастие пострада най-вече нейният велосипед! Ще го намерите тук: http://live.redbull.tv/events/296/uci-mtb-championships-2013-4x/.

Ние пък публикуваме резултатите от финалите при мъжете и жените, а също така ви напомняме, че на 5-6 октомври в Пампорово ще се проведе Европейско първенство не само по спускане, но и по 4Х!

Мъже

1. Юст Уикман (Холандия)
2. Михаел Мечура (Чехия)
3. Куентин Дербие (Франция)
4. Томас Славик (Чехия)

Жени

1. Каролайн Буканан (Австралия)
2. Кати Кърд (Великобритания)
3. Селин Грос (Франция)
4. Анеке Беертен (Холандия)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>