Каране в рамките на WakeЪп! Празникът на слънцето

Велоклуб „Крива спица“ ще се включи в програмата на мащабния алтернативен фестивал „WakeЪп! Празникът на слънцето“. Към пъстрата тридневна програма от най-различни изпълнители, музикални стилове и работилници, ние ще добавим каране по планински маршрут в района на фестивала, подходящ за начинаещи колоездачи.

На 22 юни, събота, ще очакваме желаещите да потеглят от гр. Пловдив в 8:30 на паркинга на „Митницата“ на Кукленско шосе 32. Оттам до района на фестивала (поляните до манастира „св.св. Козма и Дамян“ над Куклен) ще се придвижим по шосе и малко черен път – разстоянието е 12 км.

В 10:30 ще очакваме желаещите да потеглят от фестивала до сцена „Слънце“ (боровата горичка до манастира „св.св. Козма и Дамян“ над Куклен). Оттам стартираме същинския планински маршрут – продължаваме нагоре към с. Гълъбово, и от параклиса на върха се спускаме по пътека до с. Брестник. От с. Брестник продължаваме по черни пътища и пътеки към гр. Куклен. От гр. Куклен ще се върнем към района на фестивала по асфалтовия път. Същинският маршрут също е с дължина 12 км и преодолява вертикална денивелация от около 500м.

Около 14:00 ще финишираме отново до сцена „Слънце“, за да остане време да се насладим и да вземем участие в останалите активности на фестивала.

Желаещите да участват трябва да си приготвят:

1. Технически изправен велосипед (работещи спирачки, работещи скорости, смазана верига)
2. Каска (абсолютно задължително за планински маршрут)
3. Вода (денят ще бъде топъл!)
4. Хапване (маршрутът ще отнеме 3-5 часа)
5. Усмивка и добро настроение

Присъединете се към събитието във Фейсбук!

Забележка:
Напомняме, че карането с каска е задължително условие от организаторите. Участието в карането е свободно и безплатно и изцяло на своя отговорност – Велоклуб „Крива спица“ не носи отговорност за безопасността на участниците и техните действия на пътя и извън него.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>