Второ поколение Tallboy от Santa Cruz

След 4 успешни години Santa Cruz реши, че е време за обновяване на модела с 29-цолови колела и задно окачване, за който компанията твърди, че е един от най-успешните им велосипеди, особено пък в сегмента с големите колела. Точно заради това обаче не очаквайте да видите някакви драстични промени – по-скоро става дума за дребни подобрения, които правят окачването по-ефективно, теглото по-ниско и поставят рамката в крак с всички нови тенденции и технологии, които производителят смята за значими. Последната част на изречението не е случайна, тъй като Santa Cruz и досега отказват да внедрят някои неща, в ползата от които не вярват. Типичен пример в това отношение е средното движение, което си остава с вътрешна резба за стандартни касети, вместо модерните решения с директно набити лагери.


Геометрията на велосипеда остава почти непроменена спрямо първото поколение – благодарение на нея той е чудесен велосипед за маратон, но достатъчно удобен и здрав и за по-агресивно каране. Ето данните за петте размера, в които се предлага рамката, но за жалост те са в инчове, така че ще трябва малко да си упражните умножението (х2.54), за да видите стойностите в сантиметри.

Както и много от другите модели на марката, Tallboy 2 се предлага във варианти с карбонова или алуминиева рамка, като производителят се е постарал да ги направи почти равностойни, с изключение на по-ниското тегло при композитния материал и по-високата цена.

Ето и списък с основните характеристики на Tallboy 2:

– 100 мм ход, VPP окачване
– Предназначена за вилки със 100-120 мм ход.
– 29-цолови колела
– 5 размера на рамката (XXL се предлага само за карбоновия модел)
– По 2 цвята за карбоновата и алуминиевата рамка
– 12 цвята на стикерите за каплите на Enve
– Стандартният заден амортисьор е Fox Float CTD Evolution, но има възможност и за тунингован Fox Float Kashima CTD Boost Valve.
– Тегло на рамката – 2235 грама (за карбоновия вариант, размер L)
– 142 мм задна ос
– Два чифта отвори за бутилки
– Ковани връзки на окчаването.
– Двойно уплътнени стави на окачването с гресьорки за лесна поддръжка.
– Клиновидни оси на окачването и радиално-аксиални лагери за максимална коравина и разпределение на натоварването.
– Възможност за стандартен заден дерайльор или такъв с директен монтаж.
– Преден дерайльор с директен монтаж.
– Вътрешен и външен път за жило/маркуч на регулируем кол за седалка.
– 73 мм средно движение с резба.
– Интегрирани гумени протектори за стойките на веригата.

Цената за различните окомплектовки, които можете да видите в сайта на компанията, варира от 2400 до 7300 долара за алуминиевия модел и от 4150 до 9717 долара за карбоновия с топ компоненти.

Ето и видеоклип, посветен на новия велосипед, а под него можете да разгледате още снимки с детайли на Tallboy 2:

 

http://www.santacruzbicycles.com/

http://trueriders.bg/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>