Sea Otter 2013: Auron – ендуро вилка със 160 мм ход от SR Suntour

Впрочем това не е единственият нов продукт, показан от компанията като прототип за следващия сезон. Освен него през 2014 г. ще видим и 27.5 версия на популярния Epicon.

Auron обаче безспорно е най-интересното попълнение в каталога на компанията. 34 мм горни тръби, пневматична пружина с фиксиран (140, 150 или 160 мм) или регулируем (120-160 мм) ход, три различни патрона за амортизация и варианти за 26, 27.5 и 29-цолови велосипеди ще осигурят на потребителите богат избор в рамките на новата серия. Възможностите за реглаж при трите патрона са както следва:

RC2 ще бъде внедрен в най-скъпите модификации и позволява самостоятелна настройка на компресията при висока и ниска скорост на сгъване + настройка на връщането.

RC е по-достъпен вариант за амортизация, при който забавянето при сгъване с висока скорост е настроено фабрично, а потребителят може да регулира нискоскоростната компресия и разгъването.

LO/RC пък е вариант на горния патрон, ориентиран към повече ефективност при педалиране с добавянето на дистанционно заключване.

Втулките на новата вилка имат канали за по-лесно разнасяне на смазката по тръбите, а уплътненията са с нисък коефициент на триене за по-гладка работа.

Теглото на отделните модификации според различни източници варира от 1850 до 2200 грама, а цената се очаква да бъде между 600 и 800 евро.

Новост при Auron, но не само там, е и второто поколение на проходната ос с лост за бърз демонтаж Q-Loc 2, при която са направени конструктивни промени в клиновидния затягащ механизъм, така че да е съвместима и с оси, които са с променлива дебелина на стените.

Много от изброените неща се срещат и при линията Epicon, където основната новина е добавянето на 27.5-цолови версии.

Повече информация и снимки на новите продукти можете да намерите тук:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/new-sr-suntour-auron-enduro-fork-sea-otter-2013-37139/ (на англ. език)
http://www.mtb-news.de/news/2013/04/29/sea-otter-2013-sr-suntour-auron-160mm-sind-wieder-das-mass-der-dinge/ (на немски език)
http://www.vitalmtb.com/videos/features/SR-Suntour-2013-Sea-Otter-Classic,20582/faultlinetv,5726 (на англ. език)

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>