Sea Otter 2013: 27.5-цолови DH капли и колела от Enve Composites

Enve Composites е производител на компоненти, особено известен с продуктите си от композитни материали (например карбон), включително капли и наплетени колела от най-висок клас.


По време на фестивала Sea Otter компанията представи два нови модела за шосе/триатлон, на които няма да се спираме, и 27.5-цолова версия на своите капли и готови колела за спускане.

Техническите параметри на новите капли са:
– материал – карбон с еднопосочни въглеродни нишки
– 30 мм външна / 21 мм вътрешна широчина
– 31 мм дълбочина на профила
– 540 грама за капла

Цената за мнозина може да се стори малко отчайваща при $999 за капла и $2750 комплект наплетени колела с главини DT Swiss 240 или Chris King.

Всъщност основната причина да им отделим самостоятелна статия е, че този продукт може да се окаже важен предвестник на тенденция за 27.5-цолови колела при DH велосипедите. Известно е, че Enve са спонсор/доставчик на тези компоненти за отбора Santa Cruz Syndicate – един от най-силните в СК. Известно е също така, че калифорнийският производител почти моментално се „включи в играта“ с 27.5-цоловия ендуро/АМ велосипед Bronson, т.е. очевидно вижда сериозен потенциал в този сегмент. Така че сега единственият въпрос е дали ще видим още през тази година Пийти, Минар и компания върху 27.5-цолов DH велосипед?

Съвсем скоро ще разберем. 🙂

http://www.vitalmtb.com/news/press-release/ENVE-Launches-27-5-DH-Rim,797 (на англ. език)

http://www.bikerumor.com/2013/04/21/soc13-enve-adds-650b-dh-rim-smart-8-9-aero-clinchers-more/ (на англ. език)

http://www.bikeradar.com/road/news/article/enve-introduces-three-new-carbon-rims-sea-otter-2013-37136/ (на англ. език)

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>