Bronson – нов 27.5-цолов модел от Santa Cruz

За разлика от повечето други производители, които при представянето на 650В (27.5) модели включват и специална информационна кампания за предимствата (според тях) на този най-нов размер колела, Santa Cruz предприеха друг подход – те просто представиха своя нов модел Bronson и той изглежда толкова добре, че много хора едва ли изобщо биха се интересували дали е 26 или 27.5…

Разбира се, щом го предлагат, Santa Cruz явно са убедени в полезността му – компанията е демонстрирала в предишни години известна консервативност, включително и по отношение на 29-цоловите байкове – в този сегмент тя се позабави, поизчака да види дали това няма да е краткотрайна тенденция и едва когато се убеди, че потребителите наистина имат интерес към такива велосипеди, се постара да им предложи най-доброто от себе си. Сега, при 650В реакцията им сякаш е по-бърза, което вероятно означава както увереност в успеха на този стандарт, така и желание да се впише в пазара по-отрано.

Между другото, Bronson ще е моделът, който състезателите от Santa Cruz Syndicate ще карат тази година в състезанията от Enduro World Series. В тази връзка може би ще ви е интересно първо да видите на видео какво могат хората в отбора с новия байк:

След тези, меко казано, надъхващи кадри, ето и малко повече детайли за новия велосипед – ще започна с това, че рамката на Bronson, която е със 150 мм ход на окачването VPP, ще се предлага във варианти от въглеродни нишки и от алуминиева сплав. Нормално е светлината на прожекторите да е насочена най-вече към карбоновата рамка, която е по-скъпа и по-лека. Размер М тежи 2.4 кг, като не е уточнено изрично дали е с или без шок, но съдейки по другите модели на компанията, в тази стойност по-скоро е включен и задният амортисьор, което я прави доста респектираща. Такава е и цената за най-скъпата окомплектовка с движение ХХ1 и колела с карбонови капли Enve, която достига $10 419… Хлъц! Е, и теглото си го бива – 11.88 кг за целия велосипед. Рамката отделно струва $2699 за Bronson Carbon и $1925 за алуминиевата версия.

Важно е да се отбележи, че при карбоновия модел е наблегнато в голяма степен и на възможността за индивидуален подход по отношение външния вид на байка. Това е постигнато и чрез споменатите колела Enve с широки карбонови капли и големи надписи, които се предлагат в общо 10 разновидности – 5 цвята и два варианта на самия надпис, които могат да се комбинират с двата основни цвята за рамката (жълт и карбон мат).

Ето и останалите детайли за Bronson Carbon:

– 27.5″ (650b) колела.
– 142 мм задна ос.
– Нови отляти гумирани протектори на долната тръба и стойките на веригата (отдясно).
– 2 комплекта отвори за поставки за бидони.
– Кована горна връзка на окачването.
– Кована долна връзка на окачването с гресьорки.
– Клиновидни оси при ставите на окачването: фиксират се без проходни болтове.
– Радиално-аксиални лагери (с ъглов контакт) на всички стави.
– Възможност за допълнително ухо за заден дерайльор с директно закрепване.
– Изцяло карбонови уши за задната ос и за дискова спирачка.
– Съвместно-отляти алуминиеви вложки за ставите на окачването, без лепене.
– Карбонови ISCG-05 уши.
– Път за маркуча за регулируем кол за седалка Reverb Stealth.
– 73 мм резбовано средно движение.

А ето как изглежда и алуминиевият модел:

На практика повечето му характеристики са същите, различен е най-вече материалът, оттам – теглото и цената.

Ето ги и данните за геометрията на новия велосипед (посочените стойности са в инчове и са измерени на базата на вилка с 544.4 мм разстояние от оста до короната):

http://www.santacruzbicycles.com/

http://www.trueriders.bg/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>