Nukeproof разработи главина с късо тяло на свободното движение

Нов продукт за 2013 г. от Nukeproof е задната главина Generator SC.  Последните две букви в името са съкращение от „short cassette“ (къса/тясна касета), като всъщност се има предвид тялото на свободното движение, което е по-тясно от това на стандартните главини за 8/9/10 скорости. Каква е целта? Generator SC е проектирана специално за нуждите на дисциплини като слоупстайл, 4Хр dirt jump и траял, при които карачите рядко имат нужда от пълен набор предавки (или дори повече от една при някои от тях), но пък биха се радвали на по-здрава и корава главина. По-късото тяло на свободното движение позволява да бъде увеличено разстоянието между двата фланеца на главината, а също и между лагерите, като всичко това позволява по-добро разпределяне на натоварването, респективно по-добри якостни характеристики както за главината, така и за цялото задно колело.

Не си мислете обаче, че е необходимо да търсите някаква специална задна касета за тази главина. Достатъчно е да махнете последните три венеца от 10- или 9-скоростна касета, които при повечето венец-касети са отделни елементи. Освен това, ако решите да карате само с един венец отзад, с Generator SC ще се нуждаете от по-къси дистанционни втулки на мястото на останалите зъбни колела.

Тялото на главината е от лека алуминиева сплав 7075, а тялото на свободното движение е стоманено. Оста е 135х12 мм, проходна. Първоначалната обработка е чрез студено коване, след което със CNC фреза излишният материал е премахнат от местата, които позволяват това, за да се постигне по-ниско тегло. За съжаление такова все още не е посочено официално. В Generator SC има общо 4 капсуловани лагера, два от които в тялото на свободното движение. Използвани са и уплътнения с ниско съпротивление, които хем да пазят лагерите от замърсяване, хем да осигуряват гладко движение на главината и храповия механизъм. Отворите за спици са 32.

Generator SC се предлага в три цвята – черно, сиво и характерното за Nukeproof жълто.

За повече подробности посетете сайта на производителя: http://www.nukeproof.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>