Завиване за начинаещи с непрактични съвети – 23.03.2013

Въпреки веселото заглавие, занятието ще е съвсем сериозно, съветите ще са напълно практични и вярваме, че всеки ще научи нещо полезно. Кръстихме това обучение така, за да се пошегуваме с „Нашата група“ и техните обучителни мероприятия, провеждани съвместно с МТБ-БГ, но и да направим връзката с тези карания, защото такава определено има.

Като редовни участници в „Каране за начинаещи с практически съвети“, организирано от „Нашата група“, наблюдаваме едни и същи фундаментални проблеми – лоша позиция върху велосипеда, неправилно разпределение на теглото, неумение да се следва избраната линия, сковаване от страх и т.н. Тези неща трудно могат да се отработят отведнъж в планински условия, тъй като променливите величини са много – теренът е под наклон, има препятствия и прочие, което изисква едновременното упражняване на много елементи, а за начинаещите това е почти невъзможно.

Затова, преди още да е започнал активно сезонът и споменатите мероприятия, решихме да направим едно събиране в парка и да се упражняваме на асфалт (където сцеплението е налично и предсказуемо) в някои от най-важните неща, необходими за завиването. Всъщност темата не е ограничена само до това – ще си поговорим и за спиране, гледане и обичайните неща, но всичко ще е по-лесно заради контролираните условия.

Повече подробности можете да прочетете в тази тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=133606

Събираме се в събота, 23 март, в Борисовата градина, при езерото с лилиите.

Подчертаваме, че събитието ще има характер най-вече на приятелско събиране за обмяна на опит, а не на официално мероприятие. Заповядайте!

*В случай на много лошо време може да се наложи да отменим проявата, но се надяваме, че ще имаме късмет.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>