Алуминиева версия на Blur TR от Santa Cruz

Един от моделите, които американският производител Santa Cruz представи през пролетта на 2012 г., бе Blur TRc. Той се отличаваше със следните неща: лека карбонова рамка, 127 мм ход на окачването VPP и по-отпусната ХС геометрия, т.е. все така ориентирана към ефективност при педалиране, но с по-малък челен ъгъл, който да подпомага по-агресивно каране по трудни терени. Иначе казано, междинното положение на този модел показва и каква е концепцията зад него – близък до състезателния Blur XC като тегло и дължина, но с малко повече ход и с по-отпусната геометрия, по подобие на Blur LT.


И ето, че в началото на 2013 г. същата концепция е приложена и към нов, алуминиев Blur TR. Геометрията, окачването и повечето детайли са еднакви с тези на карбоновата рамка, но по-евтиният материал прави рамката по-достъпна в ценово отношение – базовата цена е 1925 щатски долара (срещу 2670 за TRc).

Ходът на задницата е 125 мм, окачването е VPP от второ поколение, ставните връзки използват клиновидни оси (затягат се, без да минава болт през тях) и са снабдени с гресьорки за по-лесна поддръжка. Челната тръба е конусовидна, задната ос е проходна – 142х12 мм, а неща като ушите ISCG05 водачите за допълнителна броня за регулируем кол за седалката показват, че байкът е насочен и към любителите на по-агресивното каране.

За съжаление Santa Cruz не посочват какво е теглото му, но може да се предположи, че то е близко до това на модела Blur LT, т.е. малко под 3 кг с шок Fox Float CTD.

И макар че повечето хора ще възприемат Blur TR като рамка с ХС насоченост (и с право!), следващият видеоклип с новия байк и DH състезателя Джош Брайсленд показва нагледно, че границите в карането ще ги постави колоездачът, а не велосипедът.

RAT ATTACK! Introducing the New Santa Cruz Blur TR from santa cruz bikes on Vimeo.

За геометрия, окомплектовки и повече подробности посетете сайта на производителя:
http://www.santacruzbicycles.com
http://www.trueriders.bg

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>