Kore направи главините си съвместими със Sram XX1

В началото на януари 2013 г. в рубриката „Медиен преглед“ ви представихме интервюта с няколко производители на главини, които споделят дали ще правят свободни движения, съвместими с касетата в групата ХХ1 и докъде са стигнали в разработките на такива продукти. Между другото, първите бройки от ХХ1 се очаква да са на пазара в края на януари, а по данни на Sram заявките за тази група са надхвърлили три пъти очакванията, така че за много хора подобен въпрос ще има съвсем реално значение.

В този ред на мисли, американският производител на компоненти Kore, който освен всичко друго, е представен и в България, също е работил в последните месеци по създаването на свободно движение за ХХ1 и наскоро показа официално готовите нови продукти.

Храповият механизъм е с пет блокиращи палеца (т.нар. „кученца“), всеки с по три зъба, които зацепват в пръстен с 50 зъба – това осигурява бързо и прецизно „захапване“ при натискане на педалите. Свободното движение се предлага във варианти от Cr-Mo стомана или алуминиева сплав за любителите на максимално ниско тегло. Ще може да се ползва с главините от сериите Durox и Torsion, както и в наплетените колела XCD-SL, Durox и Mega.

Ето и характеристиките на главините Durox, каквато виждате на горната снимка (обърнете внимание и на отличното тегло!):

• QR/15 мм/20 мм ос за предната главина

• 135/142 мм ос за задната главина

• свободно движение от алуминий 7075

• за 9/10 скорости или във вариант за XX1

• капсуловани лагери

• Тегло на предната главина: 176/172 г (15/20 мм ос)

• Тегло на задната главина: 251/240 г (10 скорости/XX1)

http://www.kore-usa.com/

http://onedistribution.com/

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>