Нови и интересни продукти: веригата Black Edi от Connex

Вярно е, че няма нищо революционно в този продукт (то пък какво ли още би могло да се измисли за подобен компонент), но въпреки това той привлече вниманието ни, докато преглеждахме новините през есенните месеци. Ако не друго, със своя черен цвят и месингови (като цвят) щифтове Black Edi определено хваща окото.

Разбира се, производителят Connex by Wipperman, който има над 100-годишна история в производството на вериги (Connex е подразделението за велосипедни вериги, но главната компания Wipperman произвежда такива компоненти за какво ли не – машини, превозни средства и т.н.), не разчита само на външния вид, за да спечели клиентите си. Black Edi е най-новата им универсална велосипедна верига, предлагана във варианти за 9 и 10 скорости, и като такава използва всички актуални технологии, висококачествена стомана, защита от ръжда, закаляване на материалите. Черното покритие има не само „оцветяващи“, но и предпазващи/каляващи свойства. Щифтовете също са закалени допълнително и не са кухи, така че Black Edi не е най-леката верига в каталога на Connex, макар че теглото ѝ определено е добро – 275 грама за 110 звена. (За сравнение, най-леката им 10-скоростна верига с кухи щифтове тежи 260 грама за 110 звена.) Тя обаче със сигуронст претендира да е най-добрият им продукт от гл.т. на здравина и износоустойчивост, включително и в тежки зимни условия.

За бърз монтаж/демонтаж на веригата се предлага и съединителното звено Connex link.

Ако ви е интересно, можете да изгледате и един видеоклип, посветен на новия продукт:

Повече информация за Black Edi и за другите продукти на компанията можете да намерите в техния сайт:
http://www.connexchain.com/
http://www.black-edi.com/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>