Европейско първенство по спускане и 4Х – Сопот 2013 – сайт и първи подробности

Организаторите на състезанието вече са подготвили сайта за него, а там можете да видите и най-важната информация, макар че тепърва предстои запълване на много от секциите в уеб-страницата. Адресът е: http://www.sopotmtbrace.com/


Всичко, което е публикувано по-долу, можете да прочетете и в самия сайт. За всеки случай си позволяваме да копираме някои от най-важните неща и тук:

От 4 до 7 юли 2013 г. град Сопот ще е домакин на Европейския шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и фор-крос. Състезанието е част от „SUMMER GAMES – 2013“.

В класификацията на Международния колоездачен съюз (UCI) Европейският шампионат по спускане (DH) e третото по значимост състезания след Световния шампионат и Световната купа, а за дисциплината фор-крос (4X) е второто по значимост. Състезанието носи точки за световната ранглиста на UCI.

Състезатели от националните отбори се състезават в категория Елит и Юноши.

Регистрацията се извършва през националните федерации към Европейският колоездачен съюз (UEC). Европейския колоездачен съюз (UEC) е континентално подразделение на UCI – в него членуват 48 страни. Всяка страна може да регистрира до 10 състезатели.

Предварителна програма на състезанието можете да видите ТУК.

Регламентът на състезанието засега е публикуван на английски език, но скоро ще бъде преведен и на български.

Тепърва се очакват още много подробности, включително и за различни съпътстващи събития, така че очаквайте нови включвания по темата!

Не пропускайте и страницата на събитието във Facebook: http://www.facebook.com/sopotmtbrace