Премиера на филма за XCo Adventure Cup 2012

Скъпи приятели,

имаме удоволствието да Ви поканим на

 

Премиера на официалния филм за XCo Adventure Cup 2012

на 28 ноември, сряда, от 19.30 ч
в Аула Максима на УАСГ,
бул. Христо Смирненски 1, кв. Лозенец, София

Екстремното състезание на България – XCo Adventure Cup – се провежда вече три години, а тазгодишното издание (21-23 септември) беше уникално като типове препятствия, метеорологични условия и преживяване!

Официалният филм за 3-дневното приключение е готов и премиерата му ще е в рамките на втората вечер от фестивала „Дни на предизвикателствата” (началният час на цялото събитие е 18.30ч). Авторът Алеко Желязков е успял да предаде духа на XCo Adventure Cup 2012 – адреналин на макс, екстремни кадри и ведро настроение въпреки умората! И всичко това – през гледната точка на един от отборите, който участва вече две години в надпреварата. Вижте кой – на премиерата!

Партньори на XCo Adventure Cup 2012 бяха Природен парк „Русенски Лом”, Русенски клуб за пътешествия „Бяла звезда”, Алпийски клуб „Млад дихател”, Спелео-клуб „Приста” – Русе, община Русе и община Две могили. Основни спонсори бяха водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Smartwool, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce, и фармацевтичната компания Унифарм АД. Транспортът на съдиите и медиите беше осигурен от Nissan в България.

За XCo Adventure Cup:
От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. В тазгодишното издание победители станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков. Те изминаха трасето от 256 км в долината на Русенски Лом за чисто време 22 часа и 49 минути. За изминалите 3 години над 100 състезатели преминаха успешно по трасетата на състезанието и усетиха тръпката от борбата за оцеляване сред природата.