Шумкарска среща 2012

Дори не съм сигурен дали това е актуалното име на събитието, но участниците в първото такова каране вероятно още таят кални и вкусни спомени от едно изцяло любителско, забавно и шеговито състезание, организирано от собствениците на хижа „Партизанска песен“ през 2010 г. в м. Узана. Става дума за надпревара, в която голямата награда е печено агне, което бе приготвено, докато състезателите се бъхтеха в страшна кал (събитието тогава бе организирано в началото на юни и така се случи, че обилните дъждове бяха превърнали пътищата и пътеките в кална баня).

Организаторите от х. „Партизанска песен“ желаят да повторят това събитие и то да стане традиция, така че канят отново любителите на Балкана и на вкусното, прясно опечено агнешко, на 3-4 ноември 2012 г. В събота, 03.11.2012 г. ще има няколко агента (не агнета, четете внимателно!), които ще следят за доброто изпичане на агнето и изстудяването на бирата, които ще се връчат като награда за най-бързите по трасето, като след това ще се наблюдава бързо ли върви изяждането на агънцето и изпиването на биричката. За неделя 04.11.2012 г. се планува преминаването през различни шумкарски пътечки в несъстезателен формат. Присъствието е препоръчително с оглед веселото прекарване в гората.

Маршрутът за състезанието е от хижа „Партизанска песен“ до хижа „Мазалат“ и обратно и включва черни пътища и една страхотна пътека с дължина няколко километра, която също ще се кара и в двете посоки. Общата дължина на трасето (в двете посоки) е 19 км.

За повече информация относно организацията и резервации: 0897 952532 – Галя.

Отзиви за първото издание на мероприятието можете да прочетете в тази тема от форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=71569

Ето и няколко снимки от 2010 г. (да се надяваме, че сега условията ще са по-сухи!):

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>