24 часов маратон по планинско колоездене 2012 – подробности

Записването започва на 22 август – очаква ни ново място, ново трасе и добре познатите емоции. Датите за състезанието са 8-9 септември. Вижте подробностите, споделени от организаторите – велоклуб „Крива спица“.

Велоклуб „Крива спица“ има удоволствието да покани всички любители на планинското колоездене да премерят сили в шестото по ред издание на „24 часов маратон по планинско колоездене“.

През отминалите пет години той се утвърди като едно от най-тежките състезания в колоездачния календар на България, а победителите натрупваха положителна денивелация, достатъчна за да изкачат връх Еверест.

Тази година сме приготвили изцяло ново, по-балансирано трасе из полегатите склонове на Средна гора близо до село Мътеница, община Хисаря. Трасето е специално подбрано без твърде стръмни наклони за изкачване и с достатъчно равни участъци за почивка и забавни пътеки за спускане. Очакваме по новото трасе надпреварата да бъде много по-динамична, интригуваща и забавна.

Категориите в които участниците ще могат да се съревновават са вече познатите:

  • соло мъже – индивидуално участие мъже – 30 участника;

  • соло жени – индивидуално участие жени – 10 участника;

  • соло отбори – отбори по двама участници, движещи се заедно по трасето – 10 отбора по двама;

  • щафета – отбори от двама до четири участници, каращи на щафетен принцип – 10 отбора.

Общият брой състезатели ще бъде ограничен до 100, така че ако искате да си осигурите място сред стартиращите, не пропускайте сроковете за регистрацията, която ще бъде отворена на 22 август и ще приключи на 2 септември на сайта на „Крива спица“.

Повече подробности относно маратона може да намерите в регламента на състезанието.

Новини относно партньорите на събитието и регистрация очаквайте скоро на www.kriva.org

Страница на събитието във Facebook: http://www.facebook.com/events/423008441067684/