Rock Shox подобрява регулируемия кол за седалка Reverb

Макар че основният прилив на новини за продукти 2013 беше през пролетта, производителите продължават и сега да пускат по някоя добавка, прототип или интересна новост. В случая Rock Shox съобщават за някои подобрения и допълнения в един от най-успешните си продукти напоследък – колът за седалка с регулируема височина Reverb.

Добрите вести около този продукт са в няколко насоки:

Може би си спомняте, че Reverb се предлага в две разновидности. Едната има в името си добавката Stealth – тези модели са предназначени за рамки с вътрешен път на маркуча (Reverb е с хидравлична система за дистанционен контрол, а не с жило) и досега бяха предназначени само за вграждане в готови велосипеди, т.нар. OEM оборудване. През 2013 г. обаче Reverb Stealth вече ще се предлага и на крайни потребители, което пък означава, че вероятно все повече производители ще предвиждат специални отвори и път за маркуча през тръбите на рамките си.

Другата новост е по-големият диаметър, който ще бъде наличен през следващия сезон – 34.9 мм. Наред с него се запазват и досегашните два – 31.6 и 30.9 мм.

За някои потребители ще е особено приятно да научат, че при Reverb Stealth вече ще има и модел с цели 150 мм ход. За някои хора това ще е повече от необходимото, но за други важи принципът на Мечо Пух – колкото повече, толкова повече. За съжаление засега не се споменава нищо за подобен модел и с външен път на маркуча. Стандартният Reverb остава само във варианти 100 и 125 мм.

Лостчето за дистанционен контрол може да се ползва както самостоятелно, така и чрез комбиниращата скоба MatchMaker X, т.е. съвместно с лостчето за спирачка или с командата за скоростите, както отляво, така и отдясно.

Ако пък по някаква причина стандартният ход на кола е твърде голям и искате (временно) да го ограничите, Rock Shox предлагат един нов аксесоар, наречен Enduro Collar. Казано най-просто, това е една съвсем проста скоба, която притягате с болт към горната тръба на кола, така че да ограничите хода му до определено ниво.

Теглото на Reverb и Reverb Stealth е от 520 до 580 грама (в зависимост от избраната дължина), а цената е съответно 331 или 372 евро. Скобата Enduro Collar можете да закупите за 18 евро.

www.sram.com

www.onedistribution.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>