Sram подготвя нова група компоненти – ХХ1

Повече подробности за новата серия компоненти ще бъдат разпространени през месец юли, но голямата новост при ХХ1 е, че това ще бъде група с 1 венец отпред и 11 отзад.


Снимки: dennisstratmann.de

Засега се очаква като ниво продуктите да бъдат съизмерими с топ-серията ХХ, само че насочеността на ХХ1 е по-различна. От една страна, тя би паснала добре на много АМ и ендуро велосипеди, тъй като задната касета с венци от 10 до 42 зъба ще осигури достатъчно ниско предавателно отношение, поне за хората с повечко сила в краката. Разбира се, това зависи и от избрания размер за преден венец. От друга страна, скоростна система с 1х11 предавки вероятно ще удовлетвори потребностите и на някои ХС състезатели или дори обикновени колоездачи – на тях ще се хареса и по-ниското тегло на групата, което се очаква да е с 200-300 грама под ХХ.

Sram обещават нови технологии по отношение на веригата и контрола върху нея, включително дерайльор от новия Type 2 вид с ролков съединител, ограничаващ движението на рамото.

Знае се също, че ще се предлагат както палцови, така и Grip Shift команди.

Очаквайте повече подробности, когато бъдат обявени официално.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>