Велопарк Пампорово – официална информация за официалното откриване

Не че предишната новина не беше официална, но тогава просто пуснахме двете страни на поканата, подготвена вероятно за печат. Сега Concept Creative ни изпратиха всички подробности – този уикенд няма да е за изпускане!

Вело парк Пампорово отваря врати на 1 юли

След броени дни ще отвори врати нов маунтийн байк парк в един от най-големите ни курорти – Пампорово. На 30 юни и 1 юли по случай откриването на летен сезон 2012 в Пампорово всички любители на планинското колоездене и планината ще могат да се насладят на съвсем новия Велопарк Пампорово, който разполага със специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи за всички – от най-малките до най-големите и от начинаещите до професионалистите.

За дните на откриването всички посетители ще могат да се възползват от новата придобивка абсолютно безплатно, като единственото условие е всеки присъстващ да донесе усмивката и доброто си настроение.

Велопаркът разполага със специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра, проектирано от Concept Creative, което е готово да приеме състезания от международно ниво, на което професионалистите и малко по-добрите ще могат да тренират. За начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух има разработен фамилен маршрут с дължина 5400 метра. Пътеката е подходяща за всички възрасти и ще доставя пълно удоволствие на колоездачите, като ги отвежда до някои от най-красивите места в района. С откриването в парка ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По-напредналите байкъри ще могат да карат по маршрути със средна трудност и да тренират, преди да преминат към по-трудните трасета.

През лятото ще се работи още по разработването на парка и до края на сезона се очаква на място да има около 10 км специализирани трасета изпълнени с виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, които ще видим за първи път в България и много други интересни приспособления, както и още около 20 км обособени и маркирани маршрути с различни нива на трудност, насочени повече към дисциплината крос-кънтри.

От Велопарк Пампорово са си поставили за цел в близките години да превърнат парка в едно от най-посещаваните места през лятото, като не спират да въвеждат новости за България чрез изграждането на различни видове трасета с разнообразни нови елементи, които да предизвикват интереса както на местната, така и на световната байк сцена, които се развиват с пълна сила през последните няколко години.

За всички, които не разполагат със собствен байк, на място ще се отдават под наем най-новите модели на велосипеди Drag. В гардероба ще се предлагат колела от различен клас – от най-обикновени за разходка в курорта до напълно оборудвани байкове за спускане, подходящи за професионалисти.

Пампорово АД имат за цел да утвърдят курорта освен като зимна, така и като една от най-добрите летни дестинации в България, като предлагат добри условия за туризъм, интересни предложения за всеки и, разбира се, уникалната природа в региона. В курорта има най-различни възможности за провеждане на спортни лагери, тийм билдинг програми и всякакви други групови мероприятия сред природата. За целта ще работят и някои от най-големите хотели в курорта – луксозния “Орловец” и “байкърския” хотел “Перелик”, които са изготвили специални летни предложения, на които трудно ще може да се устои.

Музиката в Пампорово няма да спира нито през деня, нито през нощта, защото за всички гости на курорта, специално по случай откриването, вечерта на 30-ти юни ще има и парти с много музика и настроение.

Заповядайте на 30 юни и 1 юли да посрещнем лятото с усмивка и да се забавляваме заедно във Велопарк Пампорово. Очакваме ви!

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>