Боровец пак e домакин на международно състезание по спускане

След миналогодишния успех на Borovets Bike Park Open Cup, който привлече близо 200 състезатели от страната и чужбина, тази година Боровец ще бъде отново домакин на оспорвана надпревара. На 22-24 юни курортът ще посрещне професионални колоездачи от цял свят на Borovets Bike Park Open Cup – състезание, което е част от календара на международния колоездачен съюз и носи точки за световната ранглиста.

Миналата година надпреварата беше спечелена от двамата братя Роб и Ед Смит от Великобритания, които тази година отново се заканват да се качат на почетната стълбичка, но се очаква конкуренцията да е още по-оспорвана, защото няколко от  големите имена в бранша вече потвърдиха присъствие.  На българската сцена също има сериозна конкуренция, която ще е на свой терен и има големи шансове за успех в състезанието.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в няколко категории – DHI MЕN 17+, в която ще могат да вземат участие само хора с валиден състезателен лиценз към международния колоездачен съюз (UCI), и още четири отворени категории, в които ще могат да се включат всички желаещи – Юноши 15+, Мъже 17+, Жени 15+ и Hardtail 15+  (твърдаци). Всички, които искат да участват в състезанието, е необходимо да се запишат предварително в сайта на парка – www.borovetsbikepark.com,  като попълнят специална форма за регистрация. Предварителните записвания стартират от 23 май и ще продължат до 20 юни, като всички закъснели ще могат да се запишат и на място, но таксата им за участие ще бъде по-висока.

Организаторите от Concept Creative и Бороспорт са предвидили подобрения и промени по състезателното трасе и обещават да го подготвят идеално за дните на състезанието, за да направят надпреварата по-интересна и приятна за участниците.

За дните на състезанието има подготвени още няколко изненади, които ще зарадват всички присъстващи и ще направят прекарването още по-приятно.  Очакваме всички привърженици на екстремните спортове да заповядат от 22 до 24 юни на място в Боровец,  за да подкрепят състезателите в тежката надпревара. Очаква ни един прекрасен спортен уикенд в най-зеления курорт на България – заповядайте да се забавлявамe заедно!