Завърши Gabrovo Challenge / Street DH 2012 – първото градско DH състезание

Concept Creative, организаторите на първото градско състезание по спускане в България, ни изпратиха репортаж и снимки от тази интересна надпревара, а също и пълното класиране.

Този уикенд (19-20 май) се проведе ежегодния карнавал в Габрово, като част от който бе организирано и първото за България състезание по маунтин байк спускане в градски условия. В уникалната надпревара, наречена Gabrovo Challenge / Street DH взеха участие 112 състезатели от всички краища на страната и се бориха за призовите места. Специалнo за събитието беше изградено състезателно байк трасе, което завършваше в центъра на града и беше изпълнено с много разнообразни „градски”  препятствия – стълби, виражи, скокове и всичко необходимо за провеждането на едно състезание по спускане.

Предвид количеството на валежите през последната седмица и лошото време, което беше неизменна част от ежедневието ни, за деня на състезанието горската част на трасето се беше превърнала в кална баня за състезателите. За сметка на това поне времето в деня на събитието беше благосклонно и слънцето успя да се покаже.

Участниците в уникалната надпревара бяха разделени в три оспорвани категории.

В категорията на мъжете взеха участие над 60 състезатели, като тримата победители – Боби Крумов от отбора на TrueRiders на първо място, Росен Ковачев от Dragomir racing team на второ и Стивиан Гатев от Go-Ride Kona на трето – направиха забележителен финал, като на решаващото спускане показаха разлика от няколко стотни и финишираха с време, равно до секундата, като държаха публиката в напрежение до последния момент – много интересна и непредвидима развръзка.

Сред младежите надпреварата за призовите места също беше на високо ниво. Много от тях показаха отличните си умения, въпреки калните условия, на които бяха подложени, като с най-добри резултати сред тях се отличиха Христо Тодоров от TrueRiders на първо място с доста добро време, Иван Гиргинов на втора позиция и Константин Димов от Shockblaze. Поздравления за всички младежи в този тежък спорт, които напредват изключително бързо и съвсем скоро ще са голяма конкуренция на мъжете.

В категорията на жените взеха участие цели четири дами, които се представиха много добре и се справиха отлично с трудното и динамично трасе. Най-бърза сред тях беше Илинда Евтимова от Dragomir Racing Team, която този сезон е в много добра форма и показва завидни резултати. На второ място финишира Ани Томева от „Свободно измерение – Златица“, която също се представи отлично и затвърди позициите си. На третото стъпало на подиума застана Йоанна Великова, която също се справи много добре с тежките условия, в които беше поставена и много впечатли публиката.

Организаторите и спонсорите на събитието от Case, Concept Creative, Monster energy и Drag се бяха погрижили за привлекателен награден фонд, който зарадва победителите в това тежко състезание. Наградите им връчи лично кмета на град Габрово г-жа Таня Христова, която присъства и лично подкрепи местните участници.

Надяваме се това интересно събитие да се превърне в традиция!

Ето ги и пълните резултати:


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>