Нашата група – каране с практически съвети на 20 май

Времето в Стара планина ще е слънчево и ясно. Атмосферното налягане ще е пролетно и това е всичко, което е необходимо, за да открием сезона на “Каране с практически съвети” 2012!

На 20.05.2012 г., неделя, ще се проведе първото за сезон 2012,съвместно с MTB-BG.com – “Каране с практически съвети”, което стартира в 9:00 ч от центъра на Локорско.

Поради нарасналият интерес, мероприятието ще се провежда в по-различен формат! За да бъде максимално полезно за всички, участниците ще бъдат разделени на две групи, както следва:
1.Начинаещи
2.Средно напреднали или по-напреднали.

Всеки сам за себе си преценява в коя група би било полезно за него да се включи.
Маршрутите, по които ще се провеждат упражненията, ще са два и са изцяло съобразени с целите и възможностите на участниците в съответната група!

С начинаещите ще обсъждаме и упражняваме основните техники, които са необходими за каране на велосипед в планински условия! По-напредналите ще имат възможността да се упражняват с предизвикателствата на по-технични елементи и с по-висока скорост!

За да не се губи време в теоретична подготовка, желателно е всеки участник да се запознае предварително със следните статии:
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/269-tips008
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/273-tips011
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/274-tips012
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/276-tips013
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/278-tips014
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/279-tips015
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/280-tips016

По време на мероприятието всеки ще има възможността да зададе своите въпроси за всичко свързано с материалите в статиите!

Програмата за деня е следната:

В 9:00 ч започва кратко теоретично въведение с главния инструктор и водещ г-н Любомир Ботушаров!
За тези, които миналата година вече са присъствали на първоначалната теоретична подготовка, присъствието не е задължително, защото тя засяга главно начинаещите.

В 10:00 ч тръгваме по трасето към местата, където ще се проведат практическите занимания, които ще протекат под някои правила, чиято цел е да осигурят безопасност на участниците и стегната организация.Правилата ще бъдат обяснени на място при всяко едно упражнение!

Задължителната екипировка, без която няма да бъдат допускани участници до практическите занимания е:
1.Каска
2.Ръкавици
3.Изправен велосипед
Незадължителна, но желателна е и допълнителната защитна екипировка!

Всеки участник подписва декларация за участие, която ще получи на място или може да си изтегли и подготви от ТУК!
Изтеглянето става чрез стрелкичката, сочеща надолу в дясно на страницата!

http://www.nashatagrupa.bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>