Спортни новини #43

Джий Атертън със счупен крак; Crankworx идва и в Европа; резултати от Vienna Air King 2012

Британската DH звезда Джий Атертън (GT) започна сезона с лош късмет, след като самият той разпространи чрез Twitter новината за счупен крак по време на тренировъчна сесия. По-специално става дума за пищяла на единия му крак. Засега все още няма информация кога се очаква Джий да се завърне по трасетата.

Фестивалът Crankworx, който е едно от най-известните и големи фрийрайд/DH събития в света, запълващо цяла седмица с интересни състезания, от 2012 г. ще има и своя европейски вариант. Crankworx Les 2 Alpes ще се проведе от 9 до 15 юли в известния френски курорт Двете Алпи, а един от основните партньори на събитието ще бъде Sram. Европейското издание ще включва шест старта, сред които състезание по спускане, слоупстайл надпревара от висок клас (златно събитие в календара на FMB) и два интересни дуал формата.

Като стана дума за Freeride Mountain Bike Tour, Сам Пилгрим спечели първото голямо състезание от календара на FMB, а именно Vienna Air King 2012, което се проведе на 1 април в столицата на Австрия. Вярно си е, че изпълненията на професионалните фрийрайдъри изглеждат нереални, но няма лъжа и измама – хората въртят салта като на шега, придружени от какви ли не трикове. Ето го и класирането до пето място:

1) Сам Пилгрим (Великобритания) – 90.00 т.

2) Сам Рейнолдс (Великобритания)  – 88.00 т.

3) Андреу Лакондеги (Испания) – 86.33 т.

4) Зимон Гозиек (Полша) – 82.33 т.

5) Линус Зьохолм (Швеция) – 81.00 т.

В Pinkbike можете да видите хубава фотогалерия от състезанието: http://www.pinkbike.com/news/2012-Vienna-Air-King-in-photos.html

Както и видеоклип:  http://www.pinkbike.com/news/Vienna-Air-King-2012-Video.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>