Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 – 7 и 8 април

Желаещите да покарат байк на сняг, по трасе, подготвено с бабуни, виражи и т.н., ще имат още един шанс да премерят силите си – този уикенд в рамките на Chepelare Resort Extreme Weekend 2012.


Това е поредното интересно събитие в родопския курорт, който наскоро за пореден път привлече любителите на силни усещания и на забавленията с друг инетересен формат – Чепелареада. Сега в рамките на екстремния уикенд ще има състезания по сноуборд-крос и ски-крос в събота и т.нар. Bike Battle в неделя, т.е. състезание по двойки по същото трасе с някои модификации, съобразени с със спецификите на колоезденето. Всъщност още в събота ще има тренировка за състезателите с велосипеди, а друг интересен момент е възможността за комбинирано участие и класиране, т.е. един човек да се състезава в две от дисциплините – например със ски/сноуборд и с байк и да се бори за титлата най-добър комбинатор. За повече подробности ви предлагаме да погледнете  информацията от организаторите:

Зрелищно закриване на състезателния зимен сезон
Два дни – три дисциплини: Snowboard X, Ski X и Bike battle
Всеки може да участва

Малко преди края на зимен сезон 2011 – 2012 г., на писта “Мечи чал” отново ви очаква интересна изненада – състезателен уикенд за екстремни спортове! Чепеларе курорт АД кани всички любители на зимните спортове да се включат в двудневната надпревара Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 за призовите позиции в дисциплините сноуборд крос, ски крос и байк battle.

Състезанието ще се проведе в горната част на Писта Но. 1, като трасето ще бъде подготвено с разнообразни скокове, виражи и препятствия. След предварителни квалификации, състезателите ще бъдат разпределени в серии и победителните ще бъдат опредлени чрез преки елиминации. Скиорите и сноубордистите ще стартират едновременно по четирима, а байкърите по двама.
Всеки състезател може да участва в една или няколко дисциплини като комбинира своето участие в Snowboard X-а или Ski X-а , с това в Bike battle-а. За комплексните състезатели резултатите от двата дни ще се сумират и ще бъде определен комплексния Extreme Weekend комбинатор.

Състезанието ще се проведе на 7 и 8 април 2012 г., когато кантове и гуми ще цепят склона под връх Мечи Чал. Желаещите да се включат могат да се възползват от преференциалните пакети за настаняване предоставени със съдействието на Чепеларе курорт АД. Може да ги видите от ТУК – http://chepelarecenter.com/Chepelare_Resort_Extreme_Weekend_2012_Accommodation_Packs.pdf

Не забравяйте, че до Великден всички писти на ски център Чепеларе са отворени и перфекнто обработени и ви очакват с ново работно време и с нови изгодни цени и разнообразие от карти. Съоръженията работят от 8.00 до 16.00 ч., а цените на Полудневната карта (8.00 – 12.00 ч.) и на Полудневната карта (11.00 – 16.00 ч.) са по 25 лв.

Запишете се за участие в Chepelare Resort Extreme Weekend 2012
до 15:00ч. на 5 април, като изпратите ЗАЯВКА / ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (изтеглете от тук: http://chepelarecenter.com/REGISTRATION_Chepelare_Resort_Extreme_Weekend_2012.doc) на е-mail: [email protected]

Използването на каска е задължително, а наличието на застраховка и всякакви други протектори – препоръчително!

Програма:

Петък, 6 април 2012 г.
– 14:00 – 16:00 Официална тренировка Snowboard X и Ski X
– 18:00 Техническа конференция Snowboard X и Ski X /регистрация и теглене на стартови номера/ – х-л Борика, външен ресторант

Събота, 7 април 2012 г.
– 8:00 – 10:00 Разглеждане на трасето и тренировка
– 10:30 Квалификации Snowboard X и Ski X
– 12:00 Финали (елиминационни спускания) Snowboard X и Ski X
Награждаване (след края на финалите)

– 14:00 – 16:00 Официална тренировка Bike battle
– 18:00 Техническа конференция Bike battle /регистрация и теглене на стартови номера/ – х-л Борика, външен ресторант

Неделя, 8 април 2012 г.
– 7:30 – 8:45 Разглеждане на трасето
– 9:00 Квалификации Bike battle
– 10:00 Финали (елиминационни спускания) Bike battle
Награждаване (след края на финалите)

Такса:

– Участие в една дисциплина – Snowboard X, Ski X или Bike Battle – 20 лв.
– Участие в комбинацията Snowboard X или Ski X в комбинация с Bike Battle – 30 лв.

В таксата за участие е включена Цена на дневна лифт карта и Осигуряване на ПСС услуги за състезанието (включващи евенатуално транспортиране от трасето до долна станция на лифта)

За повече информация следете сайта на Чепеларе курорт АД: http://chepelarecenter.com/

Страница на събитието във Facebook: http://www.facebook.com/events/375880549099897/